English

KK Partizan Mozzart Bet

Nedelja, 24.09.2023 (16:00)

  • VS

Nedelja, 24.09.2023 (16:00)

VESTI

Ostale Vesti »
16.04.2023 · 00:54

Na današnji dan 1992...

...KK Partizan je postao šampion Evrope! Istanbul, dvorana "Abdi Ipekči", finale protiv Huventuda i osvajanje prvog izdanja Evrolige od strane crno-belog tima sa prosekom od svega 21,7 godina.

U Istanbulu je na današnji dan, Partizan postao prvak Evrope! Tog 16. aprila daleke 1992. godine, Evropu je pokorila mlada ekipa sa prosekom od svega 21,7 godina, predvođena trenerom - debitantom Željkom Obradovićem, zatom savetnikom prof Aleksandrom Nikolićem, potpredsednikom Draganom Kićanovićem, sportskim direktorom Milenkom Savovićem, odnosno igračima Aleksandrom Đorđevićem, Predragom Danilovićem, Nikolom Lončarom, Zoranom Stevanovićem, Dragišom Šarićem, Željkom Rebračom, Mlađanom Šilobadom, Slavišom Koprivicom, Vladom Dragutinovićem i Ivom Nakićem. 

O istorijskom uspehu koji i danas inspiriše nove generacije već je mnogo toga rečeno, a godina za nama bila je povod za snimanje brojnih domunetarnih serija i filmova. 

Podsetimo se serijala "Nemojte se ljutiti što sam zaćutao na trenutak" koji je uradila produkcijska kuća Videostroj: 

 

 

Zanimljiv film o istorijskom uspehu, snimila je i kompanija Mozzart, generalni sponzor KK Partizan Mozzart Bet. 

Snimak finalne utakimce protiv Huventuda može se pogledati na zvaničnom kanalu FIBA: 

U epskoj utakmici finala prvog izdanja Evrolige, Partizan je trojkom Aleksandra Đorđevića u smiraj meča, došao do čuvenih 71:70 protiv Huventuda. Bio je to pogodak koji je doneo najveći uspeh u istoriji naše klupske košarke. 

I danas, 31. godinu kasnije, Partizan, Beograd, Srbija i Evropa pamte svoje heroje! I danas, Partizan je večno zahvalan svojim domaćinima iz Fuenlabrade, mesta u kojem su se članovi našeg kluba osećali kao kod kuće, jer zbog sankcija nisu mogli da igraju u Beogradu! Zauvek, ovo će biti priča iz koje će mnoge generacije imati šta da nauče! O ljubavi, posvećenosti, profesionalizmu, ludoj mladalačkoj energiji i napornom radu koji je doneo trofej prvaka Evrope u Humsku ulicu, gde se i danas nalazi! 

(Foto: Arhva, video: RTS/Videostroj, Mozzart, FIBA)