English

KK Partizan Mozzart Bet

Utorak, 06.06.2023 (19:00)

  • VS

Utorak, 06.06.2023 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
09.02.2023 · 23:00

Parni valjak u "domaćem" Minhenu savladao Bajern

Partizan Mozzart Bet je u 24. kolu Evrolige savladao bavarski tim sa 71:82 (19:19, 14:20, 12:21, 26:22)

Pobeda Partizana Mozzart Bet protiv Bajerna na "domaćem" terenu u Minhenu! Iako večeras gostujući tim, crno-beli su u Audi domu bili nošeni sjajnom podrškom koji su navijači napravili. Parni valjak je imao vetar u leđa od strane više nego polovine dvorane što je bilo od velike pomoći u borbi za novu evroligašku pobedu.

Prva deonica je bila neizvesta, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nakon 10 minuta igre, rezultat je glasio 19:19. Iako su i tokom prve četvrtine crno-beli imali u jednom trenutku +8, nisu uspevali da se značajnije rezultatski odlepe. Na poluvremenu, bilo je +6, da bi već na startu treće četvrtine prednost Partizana Mozzart Bet bila dvocifrena. Dominirali su crno-beli na obe strane terena i tako došli do najubedljivijih 20 poena prednosti početkom poslednje deonice. Sve što je domaći tim do kraja meča uspeo da uradi jeste da ublaži poraz na konačnih 71:82.

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je rekao:

„Svaka utakmica u Evroligi je važna za nas. Imali smo nekoliko problema pre utakmice. Papapetru čak nije ni mogao da putuje sa nama i trening smo radili sa samo osam igrača. Zek Ledej, Alen Smailagić i Uroš Trifunović su se osećali veoma loše i ostali su u hotelu. Želim da zahvalim svim tim momcima što su pronašli energiju da pomognu timu da igraju utakmicu danas. Želim da čestitam mom timu, jer verujem da smo odigrali veoma dobru utakmicu, pogotovo na kraju druge i treće četvrtine. Videla se razlika. S druge strane, korektno je reći da je Bajern igrao bez veoma važnih igrača. Znam koliko je teško kada vam fali jedan igrač, a mogu samo da zamislim koliko je Andrei Trinkijeriju bilo teško da igra mnogo utakmice bez, verovatno, ključnih igrača. Veoma sam srećan što smo izborili pobedu i naravno moram da spomenem neverovatnu podršku koju smo imali od naših ljudi, hvala im. Prate nas svuda, ovde je večeras bila veoma dobra atmosfera i želim da zahvalim ljudima iz Bajerna na gostoprimstvu pre i tokom utakmice“ , rekao je trener Obradović.

Bajern Minhen:

Beb 10, Volden 10, Sili 11, Vinston, Gefi 5, Bonga 9 , Jaramaz 4, Obst 2, Zipser, Vimberg 7, Rubit 7, Gilespi 6

Partizan Mozzart Bet:

Vukčević, Ledej 2, Avramović 4, Panter 19, Smailagić 2, Egzum 11, Naneli 15, Lesor 16, Trifunović 2, Anđušić 7, Madar 4

(Foto: KK Partizan Mozzart Bet)