English

KK Partizan Mozzart Bet

Nedelja, 11.12.2022 (19:00)

  • VS

Nedelja, 11.12.2022 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
17.11.2022 · 17:16

Partizan i Makabi ponovo u Areni

U 8. kolu Evrolige, crno-beli će u petak, 18. novembra od 20:30 dočekati Makabi iz Tel Aviva. 

U petak, 18. novembra, Partizan Mozzart Bet dočekuje Makabi iz Tel Aviva u Štark areni! Posle mnogo godina, crno-beli će ponovo na megdan "Ponosu Izraela", ovog puta u okviru 8. kola Evrolige. Utakmica je na programu od 20:30 a ulazi u najveću dvoranu na Balkanu će biti otvoreni dva sarta pre početka susreta. 

Kao i na svim mečevima u Evroligi do sada, klub zbog velikog interesovanja i u cilju izbegavanja stvaranje gužve na ulazima, apeluje na navijače da u Štark areni dođu ranije. 

Pred duel sa Makabijem, trener Željko Obradović kaže: 

"Sinoć je nakon 13 dana bio prvi trening gde smo imali situaciju da radimo pet na pet. Posle utakmice sa Panatinaikosom, a pre Borca smo imali trening na kom se povredio Dante Egzum i to je bilo to. Posle smo imali Olimpijakos gde smo imali prvo 9 a potom 8 igrača na treningu i bilo je nemoguće raditi. Vratili smo se u trening i to je prva stvar pred Makabi. A Makabi je poznat, oni igraju tipično onako kako igraju godinama. Imaju mnogo igre u tranziciji, mnogo izolacije i mnogo igre jedan na jedan. U tome je suština naše utakmice, da zaustavimo ta dva segmenta igre. Prvo tranziciju uz ofanzivni skok, potom izolaciju i igru jedan na jedan. Ako to budemo uspeli, imamo šansu da odigramo dobru utakmicu. Naravno, uz sve ono što treba da uradimo u napadu, a to je strpljenje koje nas je krasilo u velikom broju utakmica. Ekstra pas i poštovanje nekih principa i onoga što postavimo pred utakmicu. Tada bismo imali šanse da dobijemo meč", istakao je Obradović. 

Uroš Trifunović pred utakmicu protvi Makabija kaže: 

"Očekujem da igramo agresivno od samog starta. Napokon smo se skupili svi, što zbog reprzentacije što zbog povreda. Nadam se da ćemo iskoristiti domaći teren i punu Arenu da dođemo do pobede protiv velikog rivala kao što je Makabi", poručio je Trifunović. 

(Foto: Dragana Stjepanović, Emilija Jovanović)