English

KK Partizan Mozzart Bet

Nedelja, 11.12.2022 (19:00)

  • VS

Nedelja, 11.12.2022 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
29.10.2022 · 10:16

Partizan Mozzart Bet u nedelju dočekuje Mega MIS i podržava borbu protiv raka dojke

Utakmica 5. kola AdmiralBet ABA lige se igra 30. oktobra od 21 čas u Štark areni. 

Partizan Mozzart Bet u nedelju, 30. oktobra dočekuje Mega MIS u okviru 5. kola AdmiralBet ABA lige. U prva četiri kola regionalnog šampionata, Parni valjak je zabeležio isto toliko pobeda, dok gostujući tim do sada nije zabeležio trijumf. 

Nedeljna utakmica će imati i humanitarni karakter jer će KK Partizan Mozzart Bet pružiti podršku borbi protiv raka dojke. Pretposlednjeg dana oktobra, međunarodnog meseca borbe protiv ove opake bolesti, Parni-valjak na parketu Štark arene neće biti crno-beli, već crno-roze! Na taj način, Partizan Mozzart Bet će na svojim dresovima poneti roze boju, simbol borbe za zdravlje i živote naših majki, sestara, supruga, ali i borbe čitavog društva! Na godišnjem nivou, u svetu se prema podacima Svetske zdravstvene organizacije registruje 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre više od 500.000 njih. Kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom planete i Partizan Mozzart Bet želi da pruži svoj doprinos u podizanju javne svesti kako u Srbiji, tako i u regionu. 

U susret nedeljnom meču protiv tima koji je savaldao Partizan prošle sezone u hali "Aleksandar Nikolić", trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio: 

"Sećamo se svi te utakmice koja je došla odmah nakon važne utakmice u Evrokupu. Naravno da moramo da se pripremimo najozbiljnije. Uradili smo skauting svega onoga što je Mega do sada igrala i bez obzira što nemaju do sada ni jednu pobedu, to je tim sastavljen od mladih igrača koji imaju veliku volju, želju i ambiciju. Oni će sigurno ući u meč na taj način, tako da mi moramo da uradimo sve kako bi se pripremili da dobro uđemu u utakmicu na našem terenu i da pobedimo", poručio je Obradović. 

Uroš Trifunović pred sutrašnji duel kaže: 

"Isto kao i prošle godine kada smo igrali protiv Hamburga važnu utakmicu u Evrokupu a potom izgubili u ABA ligi. To ne smemo da dopustimo ove godine. Mega nema ni jednu pobedu do sada ali oni su mlada ekipa koja dobro igra, vođena dobrim trenerom Baraćom. Imaćemo još dva skautinga do utakmice, cilj nam je da budemo što agresivniji u odbrani kao protiv Žalgirisa, da delimo loptu u napadu i da odbranimo domaći teren", istakao je Trifunović. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)