English

KK Partizan Mozzart Bet

Utorak, 30.05.2023 (18:00)

  • VS

Utorak, 30.05.2023 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
05.06.2022 · 10:37

Sutra pada odluka o šampionu AdmiralBet ABA lige

U ponedeljak, 06.06. Partizan NIS će gostovati protiv Crvene zvezde MTS u hali "Aleksandar Nikolić". Meč počinje u 20 časova, a zbog incidenata na drugoj utakmici finalne serije, deo gledališta će biti ispražnjen. 

U ponedeljak, 06.06. pada odluka o tome ko će postati šampion AdmiralBet ABA lige. Od 20 časova, Partizan NIS će u hali "Aleksandar Nikolić" pred navijačima Crvene zvezde MTS igrati "majstoricu" finala, a trenutni rezultat između crno-belih i crveno-belih je 2:2. 

Usled incidenata na drugoj utakmici finalne serije, deo gledališta će biti zatvoren a KK Partizan NIS izražava nadu da će atmosfera u samoj dvorani biti nalik onoj iz četvrte utakmice kada ozbiljnijih ispada nije bilo i da će nakon finalne serije moći da se govori samo o košarci i pobedi tima koji više pokaže na terenu. 

Pred odlučujuću meč, svoja očekivanja je izneo kapiten Rade Zagorac: 

"Mislim da je ovo što je do sada viđeno, ako se koncentrišemo na košarkaške stvari, apsolutno dostojno finala Jadranske lige. Mislim da su dva protivnika ponudila različite stvari u ove četiri utakmice i da je dosta toga kvalitetnog moglo da se vidi. Mislim da će u petoj utakmici...'ajde opet ono malo izlizano da u derbiju nema pravila i taktike i sličnih stvari, ali mislim da se sve svodi na petu utakmicu i verujem da je sezona, onakva kakva je bila zaslužila da se sve završi u toj jednoj utakmici. Mnogo puta sam ponovio da nema puno mesta za neke izmene između utakmica, ovo je možda dan više, poslužiće ekipama da se regenerišu i mi ćemo videti šta možemo da ipak pripremimo za tu petu utakmicu", poručio je Zagorac. 

Trener crno-belih, Željko Obradović pred meč odluke kaže: 

"Treba se pripremiti razmišljajući o tome šta sve može da se promeni u odnosu na sve ove četiri utakmice koje smo odigrali. Detalji mali ponovo. Ono što bih ja voleo da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od druge utakmice u ovoj finalnoj seriji. Analizirali smo mnogo ovih prethodnih 7 dana sve neke sitne detalje, naravno da se bavimo time kao što se time bave i u Crvenoj zvezdi. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji", istakao je Obradović. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)