English

KK Partizan Mozzart Bet

Utorak, 30.05.2023 (18:00)

  • VS

Utorak, 30.05.2023 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
25.05.2022 · 12:03

U petak počinje finale AdmiralBet ABA lige

Titulu regionalnog šampiona osvojiće tim koji prvi stigne do tri pobede. 

U petak, 27. maja, od 20 časova počinje finalna serija plej-ofa AdmiralBet ABA lige. U velikom finalu regionalnog šampionata, sastaće se Crvena zvezda MTS i Partizan NIS. Prednost domaćeg terena u plej-of seriji ma Crvena zvezda MTS koja će biti organizator prva dva finalna meča. (27.05. i 29.05.) Treći (01.06.)  i eventualno četvrti meč, organizovaće Partizan NIS, dok bi u potencijalnoj petoj utakmici domaćin ponovo bila Crvena zvezda MTS. 

Šampion AdmiralBet ABA lige, postaće ekipa koja prva stigne do tri pobede. 

Uoči finalne serije, danas je u hali "Aleksandar Nikolić" održana konferencija za medije na kojoj su govorili trener Partizana NIS, Željko Obradović i kapiten, Rade Zagorac. 

"Srećni smo i zadovoljni smo se izborili za priliku da budemo učesnici finala. To je bio cilj koji smo imali na početku sezone. Uspeli smo da dođemo do njega. Nama je najbitnije da je poslednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu", poručio je Obradović. 

Potom je govorio Rade Zagorac.

"Igraćemo protiv ekipe koja je pravljena da momentalno donese kvalitet, to su igrači sa velikim rejtingom i velikim iskustvom i dosta kvalitetna, koji imaju mnogo godina i uspeha i za sebe. Nasuprot našem timu koji je pravljen za ono šta može da postane. Na kraju smo došli do toga da uradimo nešto lepo i za nas i za naše navijače. Oni su nas zadužili u prethodnom periodu, tako da mi možemo da obećamo da ćemo izgarati i dati sve što je u našoj moći da ostvarimo cilj", istakao je kapiten crno-belih. 

(Foto: KK Partizan NIS)