English

KK Partizan Mozzart Bet

Četvrtak, 09.02.2023 (20:30)

  • VS

Četvrtak, 09.02.2023 (20:30)

VESTI

Ostale Vesti »
12.05.2017 · 10:24

Reakcija KK Partizan NIS na saopštenje Leona Deleona

Povodom saopštenja koje je juče izdao direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon, KK Partizan NIS ističe da izjava gospodina Deleona o neistinitosti tvrdnje da selektivno primenjuje pravila, predstavlja uvredu za inteligenciju svakog ljubitelja košarke koji je gledao mečeve Superlige Srbije bilo u dvorani ili kraj malih ekrana!

Gospodine Deleon, ako ste izdali preporuku da se nakon skandiranja kojima se neko vređa na ličnoj osnovi mečevi prekidaju, publika opomene a potom i preti pražnjenjem hale, zbog čega se ta preporuka primenjuje u nekim slučajevima a u nekim slučajevima ne?

Da li je ikada u situacijama kada se horski, po nekoliko minuta, na ličnoj osnovi vređaju članovi KK Partizan, meč prekinut? Da li je traženo od trenera ili kapitena protivničke ekipe da zamole navijače za fer i sportsko navijanje? Da li je izrečena opomena pred pražnjenje hale? Nije! I to znate i Vi!

Kako Leon Deleon primenjuje pravila? Evo jednog apsurdnog primera na koji se i sam pozvao:

Za bacanje topovskog udara prilikom kojeg je naš kondicioni trener, Filip Mihajlović, povređen i ukazana mu je lekarska pomoć, domaćin meča je kažnjen sa minimalnih 300 bodova. (300 evra u dinarskoj protivvrednosti)

Potom, nakon utakmice Partizan NIS – FMP, Deleon za “uvredljivo skandiranje” kažnjava Partizan NIS sa 300 bodova (što predstavlja još jedan apsurd – bacanje eksplozivnih naprava na teren podleže istoj sankciji kao, prema proceni Deleona, verbalni delikt 34 sekunde pre kraja utakmice) Jel time hteo nešto da poruči? Možda da ga je sramota, u šta otvoreno sumnjamo, ili da „nije baš bilo vređanja“ nego, recimo „vređuckanja“?

Nemojmo se praviti nevešti i odluku o kažnjavanju povodom utakmice sa FMP-om posmatati van konteksta svih dešavanja u našoj košarci. U trenutku kada su naši iskreni napori počeli da daju rezultata, mi smo kažnjeni. Na taj način, naši su napori poništeni, a otvoreno je pitanje da li neko ne želi da se tenzije stišaju? Taj neko sigurno nije KK Partizan NIS!

Svojim (ne)činjenjem sa pozicije prvog čoveka KLS, Leon Deleon se odavno stavio u službu jedne interesne strane i zbog toga predstavnik Partizana već više od godinu dana ne dolazi na sednice predsedništva Lige. A i zbog čega bi? Kada su sve odluke unapred donešene na nekom drugom mestu.

KK Partizan NIS ne podržava vređanje bilo koga na ličnoj ili nekoj drugoj osnovi. KK Partizan NIS upravo zbog toga svojim ponašanjem i apelima koje upućuje navijačima daje maksimalan doprinos u promovisanju sportskog navijanja u našim halama. Tako će biti i u budućnosti! Ipak, javno napominjemo da selektivno sprovođenje pravila ne predstavlja ništa drugo nego provokaciju tih istih navijača koji u dosadašnjem ponašanju prema Partizanu prepoznaju nepravdu, a sada, nakon poslednjeg obraćanja javnosti od strane Deleona, počinju da prepoznaju i poprilično veliku dozu bezobrazluka.  

Nakon odluke o kažnjavanju KK Partizan NIS posle utakmice protiv FMP-a, klub je primio veliki broj poruka i poziva od strane rezigniranih navijača koji su na ovu nepravdu veoma burno reagovali. Nakon ovoga, KK Partizan NIS ne može da garantuje bezbednost Leonu Deleonu, stoga ga obaveštavamo da na mečevima Superlige u kojima je Partizan domaćin, on nije dobrodošao.

Poziv gospodina Deleona da interno razjasnimo nesporazume smatramo neprihvatljivim jer se on, kako smo i naveli, odavno nalazi u službi jedne interesne strane i sa njim nemamo o čemu da polemišemo.  

Umesto toga, gospodo rukovodioci KLS, javno vas pozivamo da se dozovete pameti i ako nam već ne pomažete u stišavanju tenzija, nemojte nam ni odmagati!

Savetujemo gospodina Deleona da ne rasipa energiju na rasprave sa nama, već da pokuša da adekvatno radi svoj posao, pa i da pronađe sponzore za Ligu kako bi rasteretio klubove makar pokrivanja troškova takmičenja. 

KK Partizan NIS