English

KK Partizan Mozzart Bet

Ponedeljak, 02.10.2023 (19:00)

  • VS

Ponedeljak, 02.10.2023 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
29.07.2016 · 12:30

Branislav Ratkovica je novi plejmejker Partizana

Novi košarkaš crno-belih potpisao je danas jednogodišnji ugovor.  

KK Partizan NIS je u svoje redove doveo treće pojačanje za sezonu 2016/2017. Nakon Birčevića i Majstorovića, ugovor sa Partizanom je potpisao i Branislav Ratkovica. Tokom prošle sezone, Ratkovica je branio boje kluba Lukoil Akademik  iz Sofije, i imao učinak od 7,9 poena i 5,1 asistenciju po meču.

Novi košarkaš Partizana je ponikao  u KK Beopetrol, a najveći deo svoje karijere je proveo u Nemačkoj, igrajući za Oldenburg, Artland i Tibingen. Takođe, Branislav je igrao i za KK Atlas, Mega Vizuru, Aliagu Petkim i Olin Edirne.

“Drago mi je što sam došao u Partizan, klub za koji navijam od malena. Iako sam deset godina proveo u inostranstvu, sa velikom pažnjom sam pratio sve igre crno-belih. Pre nekoliko godina je bilo pregovora koje smo eto sada smo uspeli da realizujemo. Jednostavno je, Partizan se ne odbija iako imaš i neke druge ponude. Drago mi je što sam ponovo u Srbiji i što ću raditi sa trenerom Džikićem sa kojim sam jedno kratko vreme sarađivao u Atlasu.” – rekao je Ratkovica odmah nakon potpisivanja ugovora.

Ovaj 31-godišnjak će se pridružiti ekipi na početku priprema za narednu sezonu i zadužiće dres sa brojem 6.

(Foto: fibaeurope.com)