English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
13.06.2016 · 10:24

Stefan Birčević je prvo pojačanje Partizana u sezoni 2016/17

Osvajač srebrne medalje na SP u Španiji sa reprezentacijom Srbije, potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima. 

Nekoliko dana po završetku takmičarske sezone 2015/16, KK Partizan NIS je doveo i prvo pojačanje za narednu sezonu. Potpis na dvogodišnji ugovor  sa crno-belima stavio je Stefan Birčević, povremeni reprezentativac Srbije i osvajač srebnog odlličja na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine.

Odmah po ptpisivanju ugovora, Stefan Birčević je izjavio:  

„Još kao klinac kada sam se sa rukometa prebacio na košarku, govorio sam da sam to uradio zato što sam gledao Partizan na mečevima Evrolige u Pioniru i navijače koji ga fantastično bodre. Želja da se nađem u tom ambijentu i toj atmosferi bila je razlog da počnem da treniram.  Nadam se da ćemo ove sezone imati velike ambicije. Velika mi je čast što me je trener Džikić pozvao da radim sa njim. Mislim da sam došao u pravom trenutku, sa 26 godina, kada sam naspremniji i kada mogu da se u najboljem svetlu predstavim i klubu i navijačima.“ – zaključio je Birčević.

Bivši košarkaš Estudijantesa, kragujevačkog Radničkog i Metalca, crno-belu opremu će zadužiti na početku priprema za narednu sezonu. U španskoj ACB ligi, novi košarkaš Partizana je prošle sezone imao učinak od 5,8 poena i 3,3 skoka po meču.

(Foto: Zimbio/FIBA)