English

KK Partizan Mozzart Bet

Nedelja, 11.12.2022 (19:00)

  • VS

Nedelja, 11.12.2022 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
31.03.2016 · 13:58

Oda košarci i Partizanovoj igri

U kafeu Misao koji se nalazi u sklopu dvorane „Aleksandar Nikolić“ danas je održana promocija knjige  Slobodana Vladušića „Košarka to je Partizan“ . 

Autor ove jedinstvene priče o KK Partizan, profesor književnosti na Univerzitetu u Novom Sadu, na današnjoj promociji je objasnio svoj ugao gledanja na košarku i naš klub. Tokom svog veoma interesantnog izglaganja, Slobodan Vladušić je objasnio zbog čeka je Partizan klub, to jest porodica, a velikani poput Reala iz Madrida i minhenskog Bajerna preduzeća.

Prema rečima autora, ova knjiga predstavlja njegov subjektivni doživljaj kluba, kao i emocija koje on sa sobom nosi a o kojima se priča i piše širom sveta. U knjizi „Košarka to je Partizan“, koja se prema svedočenjima mnogih „čita u dahu“ sublimirano je zašto Partizan predstavlja porodicu, sistem, ogromnu školu talenata i trenera, kao i zašto su njegovi navijači najbolji najverniji.

Knjiga obiluje emotivnim nabojem, a samo jedan deo je tokom današnje promocije dočarao glumac Đorđe Marković, čitajući odlomak „Ko je prvi (i poslednji) put pobedio Holivud“ koji govori o istorijskom uspehu i tituli šampiona Evrope iz 1992. godine. Pred sam kraj, Marković je pročitao i čuveno pismo Žofrija Lovernja kojim se prvi stranac kapiten u istoriji Partizana oprostio od saigrača, kluba i vernih navijača.

Današnju promociju, svojim prisustvom su uveličali pomoćni trener Dušan Kecman čija slika  se i nalazi na naslovnici knjige, potom član šampionske generacije iz Istanbula a danas izvršni direktor kluba Mlađan Šilobad, kao i sadašnji kapiten crno-belih Vanja Marinković i krilo Mihajlo Andrić.  

KK Partizan NIS, poklonio je profesoru Vladušiću retro dres koji je inspirisan osvajanjem prve titule državnog prvaka 1976. godine.

Uz bogatu ilustaciju u vidu fotografija igrača, navijača i detalja sa utakmica Partizana, knjigu je izdala „Vukotić Media“ a svi zainteresovani je mogu kupiti na kioscima ili je poručiti putem zvanične prodavnice KK Partizan NIS. (www.partizanbcshop.rs

(Foto: Miroslav Todorović)