English

KK Partizan Mozzart Bet

Četvrtak, 09.02.2023 (20:30)

  • VS

Četvrtak, 09.02.2023 (20:30)

VESTI

Ostale Vesti »
22.03.2016 · 16:28

KK Partizan NIS poziva javnost da sa velikom rezervom prihvata informacije koje o našem klubu objavljuje Blic

Napori koje je klub uložio u cilju uspostavljanja korektne saradnje nisu urodili plodom. Naprotiv, broj nekorektno prenetih ili pak neproverenih vesti u vezi sa KK Partizan NIS u listu Blic i na istoimenom sajtu se tokom poslednjih nedelja progresivno uvećava.

Početkom tekuće takmičarske sezone, predstavnici Partizana i sportske redakcije Blica su na održanom sastanku izrazili želju za uspostavljanjem korektne saradnje na obostrano zadovoljstvo. Na početku, stvari su se odvijale u željenom smeru uz svega nekoliko objava koje su se mogle smatrati nekorektnim. Ali ipak nisu, jer klub veoma uvažava novinarsku profesiju i trudi se da ima razumevanja čak i u slučajevima kada izbor sagovornika direktno obećava da će tekst biti ništa drugo do kritika, a može se reći i napad na klub od strane sagovornika. Bez ikakve želje da se bavi uređivačkom politikom medija, KK Partizan NIS na takve stvari nije reagovao poštujući pravo novinara da odaberu sagovornike za koje veruju da će biti interesantni čitaocima.

Ipak, nakon novih nekorektno prenetih ili pak netačnih informacija koje su se tokom poslednjih nedelja konstantno uvećavale u listu Blic i na istoimenom sajtu, klub je odlučio da se oglasi, shvatajući da u našem okruženju mnogo puta izrečena neistina postaje istina.

B.O (Inicijalnima svojstvenim za potpis novinara se označava redakcija Blic Online) ili I.V. koji navodno „razotkrivaju“ šta se krije u Partizanovom saopštenju povodom nedavnog glasanja u Kući košarke, trebalo bi da bar pročitaju , ako već ne znaju Propozicije za sezonu 2015/16, donete na Skupštini Udruženja klubova Srbije, shodno statutu KSS oko problematike plej-ofa, gde između ostalog u članu 9. piše:

- Za utakmice Plej Of-a prednost domaćeg terena ostvaruju ekipe koje su imale bolji plasman u Superligi.  

Dakle SUPER, a ne ABA ligi, gde jasno, a ne „sakriveno ili zbunjujuće“ piše ono što treba da se poštuje kao pravna norma, o čemu se ne glasa, ili se u suprotnom izglasavaju nove Propozicije.

„Blicz“ krivo „saznaje“, da je Partizan insistirao na podeli Superlige na dve grupe a da su taj predlog sem Crvene zvezde prihvatili svi. Da su se prihvatali Partizanovi predlozi, ili se barem poštovale Propozicije, ne bi izdavali saopštenje, zar ne?

Ovom prilikom iznosimo još nekoliko interesantnih „saznanja“ do kojih su došli novinari sportske redakcije Blica, a koje koristimo kao ilustraciju naših navoda.

-19. avgusta je Žarko Zečević „sređivao“ stanje u KK Partizan NIS i dovodio zvučnog trenera?!

-3. septembra, u klub je ulazio predsednik SD Fenerbahče, Aziz Jiildirim, a za trenera je prema saznanjima Blica „postavljan“ Vlada  Androić, pomoćnik Željka Obradovića.

-13. septembra, Blic je „doveo“ Mekejleba i Dragičevića u Partizan.

- 21. januara Blicz navodi da smo „prelomili“ i da ćemo igrati FIBA takmičenje, baš u danu kada se u Barseloni održavao sastanak Evrolige, pozivajući se na tvitove jednog izraelskog novinara?!

- 8. februara smo prema „saznanjima Blica“, odlučili da produžimo saradnju sa našim trenerom Džikićem do 2018. godine, a istina je da smo zapravo prvog dana po njegovom dolasku u klub, početkom januara, sa njim potpisali ugovor na dve i po godine.

- U Blicu nam je već „sastavljen tim“ za narednu sezonu, dovedeno je mnogo novih igrača, a jasno je i zašto. Zbog unošenja nemira među postojeće igrače, ali i zbog onih kojima dugujemo. Uprkos tome što je istekao rok za registraciju igrača u ABA ligi, a za Superligu se mogu dovesti samo dva pojačanja. Intenzitet „dovođenja pojačanja“ je dodatno povećan pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća. Zašto baš tada, znamo svi.

- 1. marta Blic je objavio da navodno nismo dobili ni pozivnicu za sastanak u Barseloni 14.marta. Mi smo pokazali pismo sa pozivom i potpisom gospodina Bertomeua.

- 2. marta je, po „izvorima“ Blica (samo se ne zna iz kog kluba?), potpredsednik Berić podneo ostavku, između ostalog,  zbog loših rezltata i organizacije  kluba?!

- 21. i 22. marta, boravak Mlađana Šilobada na sastanku FIBA u Parizu je u Blicu okarakterisan kao želja da igramo FIBA Ligu Šampiona. U istim izdanjima, kao sredstvo za namirivanje računa između KK Cedevita i KK Crvena zvezda Telekom, iskorišćen je Dragan Todorić koji je navodno, prilikom donošenja odluka držao stranu Cedeviti i Budućnosti tokom sezone.  Podsećamo, mi smo Cedeviti „pomogli“ 29.02. u Hali sportova „Ranko Žeravica“  i na taj način „potvrdili“ ove tvrdnje koje su objavljene u Blicu, ponovo iz neimenovanih izvora. Da sve bude gore, Blic je pobedu Partizana protiv Cedevite ispratio u izdanju od 1. marta stavljanjem grba KK Crvena zvezda Telekom uz ime KK Partizan NIS.

- Još ranije, čak u junu 2012. Blic je „poslao“ bivšeg predsednika KK Partizan Predraga Danilovića u Ameriku, Majami, pominjući mu dete, tenis, ekskluzivnu informaciju iz okruženja kluba, šta već ne... Evo sad će četvrta godina a on je još u Beogradu, ekskluzivno ovim putem javljamo redakciji, iz izvora bliskih klubu.

- Ne toliko davno, već prošlog proleća, Blic je pisao da Edo Murić nije hteo da dođe na trening zbog sukoba Vujoševiča i Pavlovića?!

Umesto daljih primera, podsetićemo još jednom, KK Partizan NIS je sportskoj redakciji Blica pružio ruku, došao u posetu, poklanjao ulaznice za čitaoce iako su one deficitarne, jer smo po ko zna koju sezonu za redom najgledaniji klub ABA lige. Jednom rečju, želeo saradnju i korektan odnos.

Na takve gestove, odgovoreno je nekorektno, a broj tekstova koji su direktno ili indirektno usmereni protiv Partizana se konstantno uvećavao.

Zbog toga, bez želje da sa bavi spekulacijama o tome da li neko i na koji način vrši uticaj na sportsku redakciju Blica, KK Partizan NIS je odlučio da do daljnjeg prekine saradnju sa sportskom redakcijom ovog lista i istoimenog sajta. (Znamo šta aktuelnog urednika sportske redakcije muči, ali o tom potom.)

Istovremeno, KK Partizan NIS apeluje na svoje navijače da sa orgomnom rezervom uzimaju sve informacije koje list Blic i istoimeni sajt objavljuju o našem klubu!  

Znamo šta je po sredi, ali DOKLE VIŠE? KK Partizan je u „blatu“, ali blato ume da bude katkad i lekovito, kada se skine, očisti  ili iz njega izađe. Nas ne interesuje mulj u koji nas Blic, kao i svi ostali mediji koji prenose njihova „ saznanja“  guraju, pa će verujemo svi preneti i ovu našu reakciju. 

Sportski pozdrav,

KK Partizan NIS