English

KK Partizan Mozzart Bet

Petak, 31.03.2023 (20:30)

  • VS

Petak, 31.03.2023 (20:30)

VESTI

Ostale Vesti »
29.12.2015 · 11:29

Otvoreno pismo predsednika KK Partizan NIS, Nikole Pekovića

Predsednik crno-belih sumira utiske nakon minulih dešavanja i govori o daljim planovima kluba. 

Nakon analize trenutnog stanja u klubu, predsednik KK Partizan NIS Nikola Peković, uputio je otvoreno pismo koje glasi:

„Pretpraznično raspoloženje kompletnoj crno-beloj porodici sasvim prirodno pokvarila su tri vezana poraza, posebno dva koja smo po gotovo istom scenariju doživeli pred vernim navijačima u Pioniru.

Logično, porazi dovode do nezadovoljstva, pa i do ljutnje. Nekada se u tim momentima kaže i po koja teža reč, sve je to ljudski. Tako sam doživeo i povike pojedinih navijača upućene po završetku meča sa Igokeom.

Prvo moram sve da podsetim da je svaki prelazni period, pa i ovaj u kome se nalazi Partizan ove godine težak, pun neočekivanih problema, pa i bolnih poraza. Svi u klubu počev od igrača, stručnog štaba pa do nas u rukovodstvu nadali smo se nešto boljem rezultatu nego što je u ovom trenutku. Trenutna, teška situacija ne sme međutim da nam zamagli vidike i skrene nas sa strateškog puta oporavka kluba i stvaranja tima koji će biti dominantan duži niz sezona, kao što je to donedavno bio slučaj.

Takav posao nije moguće uraditi preko noći. Posebno kad na samom početku sezone nismo bili ni blizu kompletnog tima, kad smo bili prinuđeni da čekamo kasniji dolazak Amerikanaca. Podsetiću sve i da smo se suočili sa povredama Andrića, Murića, oproštajem Perovića i još nekim problemima koje niko nije u mogućnosti da predvidi.

Pred nama je težak put koji zahteva mukotrpan rad, istrajnost, mnogo prolivenog znoja svakog igrača, kao i razne selektivne raskrsnice uobičajene u sportu. Partizan je klub sa najvišim normama, u čijem dresu se norme ponašanja znaju decenijama. Tako će biti i sada.

Partizan je veliki klub i zbog toga što je umeo ne samo da prepozna talenat kod mnogih igrača, već i da istrpi njihovo izrastanje u asove. Isto je i sa trenerima. Verovao je u njih, pružao im podršku u turbulentnim vremenima i krizama. Tako je i ovog puta.

Kompletan stručni štab uživa naše puno poverenje, nećemo dopustiti da bilo ko sa strane podriva autoritet našeg trenera, niti bilo ko ima pravo da ga menja, osim nas koji smo mu ukazali poverenje. A mi verujemo da Božić i njegovi saradnici u dogledno vreme mogu da dostignu slavne prethodnike, kako trofejima, tako i produkcijom mladih igrača, što je uvek bio prioritet našeg kluba.

U predstojećem periodu će doći do određenih promena, jer se kroz utakmice pokazalo da su neophodne. Svrha tih izmena je da u 2016. godini sastav bude kompaktniji, čvršći i snažniji. Prioritetni zadatak svakog igrača je da izgara za crno-bele boje, učinak se u Partizanu nikad nije merio statistikom, već željom, borbenošću i spremnošću pojedinca da se žrtvuje za tim. Svaki igrač toga mora da bude svestan na svakom treningu, kamoli utakmici.

Koristim priliku da pristalicama crno-belih boja poželim da im 2016. godina donese puno radosti na privatnom i navijačkom planu. Istovremeno želim da im se zahvalim na podršci koju je naš tim imao u dosadašnjem delu sezone. Nadam se da će Pionir biti pun i u nastavku sezone i da ćemo se zajedno radovati uspesima.“