English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
21.10.2014 · 00:00

Mačvan: Partizan je uvek bio i uvek će biti veliki

Partizan NIS jači je za još jednog šampiona koji se vratio u redove kluba iz Humske. Milan Mačvan danas je i prvi put po potpisivanju novog ugovora imao susret sa predstavnicima medija, sa kojima je podelio zadovoljstvo povratka u svoj klub:- Drago mi je što sam se vratio, Partizan je moj klub. Uradiću sve što budem mogao da pomognem timu u ovoj sezoni da ostvari svoje rezultate i ciljeve - pred novinarima je počeo svoju priču krilni centar crno-belog tima. - Partizan je oduvek i uvek će biti veliki klub. Klub koji se takmiči sa najboljim timovima Evrope i koji pobeđuje iste te timove. Razlozi zbog koji sam se vratio su isključivo sportski i naravno, da probam da pomognem ekipi da ostvari svoje ciljeve.

Ima tu mnogo mladih igrača i nadam se da ću uspeti da utičem na njih da se razviju na pravi način - istakao je Mačvan. Najnovije pojačanje srpskog šampiona istako je još jedan motiv, zbog kog je doneo odluku da se vrati u crno-beli tim: - Motiv i želja svakako jeste da ponovo zaigram za reprezentaciju. To sam već ranije istakao. Nadam se da ćemo pre svega imati dorbu sezonu, jer daleko je da se sada priča o reprezentaciji.

Nadam se da ću uspešnom sezonom i dobiti poziv selektora - rekao je Mačvan. Duško Vujošević nije krio zadovoljstvo činjenicom što je baš Milan Mačvan pojačao njegovu ekipu u ovom momentu: - Veoma sam zadovoljan što je Mačvan postao ponovo član Partizana. Takva pomoć zaista nam je preko potrebna, a kada je on u pitanju, stiže i igrači i ljudski i na svaki drugi način. Igrač poznatog kvaliteta i svoju ljubav prema Partizanu, je pokazao i u momentu kada se razmišljalo i da potpiše i prvi profesionalni ugovor, pa onda kada je došao u Partizan na pozajmicu, pa posle toga, kada nije bio isplaćen do kraja i kada su mnogi pretili BAT blokadom, koristili advokate, avans svega toga je i ova sadašnja situacija, dokaz njegove pripadnosti ovom klubu.

Igrački nema potrebe ništa da objašnjavam, jasno je da je igrač tog kvaliteta uvek dragocen, a pogotovu u ovoj situaciji u kojoj se mi sada nalazimo. Sigurno će pomoći da se stabilnost tima uspostavi i da ovi mladi igrači i novi tim Partizana koji je počeo da se stvara, imaju stabilnije temelje i bolje uslove da što pre dođu do rezultata - konstatovao je strateg kluba iz Humske. Milan je imao tri treninga sa ekipom, očekuje ga i četvrti u večernjim satima dan uoči meča sa Banvitom. - Videćemo na sutrašnjoj utakmici, koja će mi biti prva ove sezone, u kakvoj sam formi. Mislim da sam spreman. Partizan nije imao dobar start sezone, vezana su četiri poraza: - Ovo je tek početak, oscilacije su normalne s obzirom da je mlad tim u pitanju. Naše je da radimo i u predstojećim utakmicama pokažemo pravo lice i ostvarimo neki bolji uspeh. Koliko već od sutra očekujem da će sve izgledati mnogo bolje - jasan je bio krilni centar kluba iz Humske.

U suret ekipi Partizana NIS dolazi turski Banvit u sklopu takmičenja u 2. kolu Evrokupa: - Banvit je ozbiljna ekipa, koja je u poslenje tri ili četiri sezone u vrhu turske košarke. Imaju najviše ambicije u Evrokupu, sa okosnicom tima koja se ne menja. Očekujemo tešku utakmicu i pokušaćemo da uradimo sve da je dobijemo - zaključio je Milan Mačvan, stari-novi član šampionskog kluba. Susret Partizana NIS i Banvita zakazan je za sredu 22. oktobar sa početkom u 18 časova.