English

KK Partizan Mozzart Bet

Petak, 31.03.2023 (20:30)

  • VS

Petak, 31.03.2023 (20:30)

VESTI

Ostale Vesti »
29.06.2015 · 10:55

XV memorijalni turnir “Haris Brkić”

Domaćin XV memorijalnog turnira „Haris Brkić“, koji se održao 19. i 20. juna u Čačku, bio je košarkaški klub Borac. Pored domaćina, učestvovale su kadetske selekcije preostala tri tima za koje je Haris nastupao: Partizan, Budućnost i Bosna.

Iako je u prvom planu svakako bilo sećanje na velikog igrača Harisa Brkića, kao i druženje mladih košarkaša, treba napomenuti da je tokom oba dana turnira viđena kvalitetna košarkaška predstava, što potvrđuju i četiri neizvesne utakmice koje su odigrane. Prvog dana, na otvaranju turnira, sastali su se Partizan i Budućnost. Pobedu je odnela naša ekipa, koja se nakon lošeg početka meča i rezultatskog zaostatka od 16:2, vratila u meč i zasluženo slavila sa 72:65. U drugom polufinalu, ekipa Bosne je savladala domaćina rezultatom 85:80.

Drugog dana turnira igrane su utakmice za plasman. U meču za treće mesto viđena je još jedna vrlo neizvesna utakmica, gde je pobedu odnela ekipa Budućnosti rezultatom 76:75 nakon dodatnih pet minuta igre. Treba napomenuti da ne bi bilo nezasluženo da je pehar za treće mesto završio i u rukama kadeta Borca. Finalni susret je bio neizvestan od početka do samog kraja, gde nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost tokom celog meča, a na kraju pobedu i pehar za prvo mesto odneli su dečaci našeg tima pobedom od 85:79.

Nagrada za najboljeg strelca turnira pripala je košarkašu Bosne Alikadiću, koji je oba dana turnira bio izvanredan, i sakupio 97 poena na dva meča. Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Partizana Bogdan Rutešić. Nagrade za gore pomenute momke obezbedili su Zoran Stevanović, Miroslav Berić i Predrag Drobnjak.

KK Partizan upućuje pohvale košarkaškom klubu Borac i gradu Čačku za odličnu organizaciju turnira, a mi ćemo se potruditi da Beograd dogodine bude još bolji domaćin turnira koji ne dozvoljava da sećanje na legendarnog Harisa Brkića izbledi.Tagovi: