Serbian

BC Partizan Mozzart Bet

Tuesday, 06.06.2023 (19:00)

  • VS

Tuesday, 06.06.2023 (19:00)

NEWS

Other articles »
29.06.2015 · 10:55

XV memorijalni turnir “Haris Brkić”

Domaćin XV memorijalnog turnira „Haris Brkić“, koji se održao 19. i 20. juna u Čačku, bio je košarkaški klub Borac. Pored domaćina, učestvovale su kadetske selekcije preostala tri tima za koje je Haris nastupao: Partizan, Budućnost i Bosna.

Iako je u prvom planu svakako bilo sećanje na velikog igrača Harisa Brkića, kao i druženje mladih košarkaša, treba napomenuti da je tokom oba dana turnira viđena kvalitetna košarkaška predstava, što potvrđuju i četiri neizvesne utakmice koje su odigrane. Prvog dana, na otvaranju turnira, sastali su se Partizan i Budućnost. Pobedu je odnela naša ekipa, koja se nakon lošeg početka meča i rezultatskog zaostatka od 16:2, vratila u meč i zasluženo slavila sa 72:65. U drugom polufinalu, ekipa Bosne je savladala domaćina rezultatom 85:80.

Drugog dana turnira igrane su utakmice za plasman. U meču za treće mesto viđena je još jedna vrlo neizvesna utakmica, gde je pobedu odnela ekipa Budućnosti rezultatom 76:75 nakon dodatnih pet minuta igre. Treba napomenuti da ne bi bilo nezasluženo da je pehar za treće mesto završio i u rukama kadeta Borca. Finalni susret je bio neizvestan od početka do samog kraja, gde nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost tokom celog meča, a na kraju pobedu i pehar za prvo mesto odneli su dečaci našeg tima pobedom od 85:79.

Nagrada za najboljeg strelca turnira pripala je košarkašu Bosne Alikadiću, koji je oba dana turnira bio izvanredan, i sakupio 97 poena na dva meča. Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Partizana Bogdan Rutešić. Nagrade za gore pomenute momke obezbedili su Zoran StevanovićMiroslav Berić Predrag Drobnjak.

KK Partizan upućuje pohvale košarkaškom klubu Borac i gradu Čačku za odličnu organizaciju turnira, a mi ćemo se potruditi da Beograd dogodine bude još bolji domaćin turnira koji ne dozvoljava da sećanje na legendarnog Harisa Brkića izbledi.