English

KK Partizan NIS

Subota, 06.03.2021 (19:00)

  • VS

Subota, 06.03.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
19.01.2009 · 00:00

Partizan u grupi G Top 16 faze Evrolige

Danas je u Barseloni održano izvlačenje grupa za Top 16 fazu Evrolige. Podsećamo, Partizan se kao četvrtoplasirani tim iz grupe D našao među 16 najboljih timova starog kontinenta i tako je raspoređen u četvrti šešir zajedno sa Cibonom, Prokomom i Albom. U prvom šeširu su bili prvaci svojih grupa CSKA, Unikaha, Barselona i TAU, dok su drugoplasirani Real, Roma, Siena i Olimpijakos i trećeplasirani Makabi, Panatinaikos, Fenerbahče i Milano shodno tome bili u drugom, odnosno trećem šeširu. Nove grupe TOP 16 faze: Grupa E: TAU Ceramica, Olympiacos, AJ Milano i Asseco Prokom. Grupa F: Regal Barcelona, Real Madrid, Maccabi Electra i Alba Berlin. Grupa G: Unicaja, Lottomatica Roma, Panathinaikos i PARTIZAN. Grupa H: CSKA, Montepaschi Siena, Fenerbahce Ulker i Cibona.

Predstavnik crno-belih u Barseloni bio je poslovni direktor Mlađan Šilobad:“Primetno je da svi respektuju Partizan, pogotovu kao jedno od najtežih gostovanja. Razgovarao sam sa ljudima iz Panatinaikosa kao i sa Dejanom Bodirogom, i zaključak jeste da se mi znamo već jako dugo i da smo odigrali dosta utakmica,ali evidentno je da im nije svejedno što su iz četvrtog šešira izvukli baš nas. Bodiroga je takođe rekao da će podjednako teško biti svim timovima u grupi da dobiju Partizan u Pioniru. Sada nas svi jako respektuju, kao i našu publiku, za razliku od ranijih godina kada su nas smatrali dosta lakšim protivnikom u odnosu na ostale. Sada je stav svih u mnogome drugačiji i u potpunosti se vidi da je Partizan upravo tamo gde i zaslužuje da bude, među najboljih 16 timova Evrope.“ Svoje utiske o novoj grupi i naredna tri protivnika izneo je i šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević: „Kada se dođe među prvih šesnaest onda je to stvarno sitno sito majstorsko rešeto.

Rekao bih da nisam presrećan što je u grupu ušao Panathinaikos, jer objektivno njemu nije bilo mesto u trećem šeširu. Ali sve u svemu, ne može čovek da kaže da je zadovoljan u smislu da u bilo kojoj drugoj grupi ima puno lakši posao. Mi idemo iz četvrtog šešira i ne treba zaboraviti da smo cilj već uveliko ostvarili, ali naravno sa istim entuzijazmom i posvećenošću nastavljamo dalje. Grupe su ujednačene, tako da svi treba da budu niti previše srećni niti previše nezadovoljni. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobro i u ovoj grupi i da ćemo Beogradu i našim navijačima pružiti još mnogo dobre košarke.“ TOP 16 KALENDAR1. kolo Januar 28-29, 2009 Panathinaikos vs. Partizan Lottomatica vs. Unicaja2. kolo Februar 4-5, 2009 Unicaja vs. Panathinaikos Partizan vs. Lottomatica3. kolo Februar 11-12, 2009 Partizan vs. Unicaja Panathinaikos vs. Lottomatica4. kolo Februar 25-26, 2009 Unicaja vs Partizan Lottomatica vs. Panathinaikos5. kolo Mart 4-5, 2009 Partizan vs. Panathinaikos Unicaja vs. Lottomatica6. kolo Mart 11-12, 2009 Panathinaikos vs. Unicaja Lottomatica vs. Partizan