English

KK Partizan NIS

Subota, 06.03.2021 (19:00)

  • VS

Subota, 06.03.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
10.01.2009 · 00:00

Crno-beli ubedljivi protiv narandžastih

Crno-beli su pružili odličnu partiju u 16. kolu NLB lige, savladavši vršački Hemofarm rezultatom 78:61 (19:14, 24:18, 21:16, 14:13). Obe ekipe su utakmicu otvorile sigurnim šutevima, ali su crno-beli već u prvoj četvrtini imali rezultatsku prednost koju nisu ispuštali do samog kraja utakmice. Druga deonica je donela još bolju igru Partizana, uz dvocifrenu prednost 39:24. U nastavku, košarkaši Hemofarma su pokušali jednom mini serijom u trećoj deonici da se približe, ali su crno-beli ponovo pronašli svoju igru i sigurno utakmicu priveli kraju. U četvrtoj četvrtini je zabeležena i najveća razlika pri rezultatu 73:53. Nakon ovog kola Pratizan ima 15 pobeda i nalazi se na prvom mestu u regionalnom takmičenju, dok ekipa Hemofarma sa 12 pobeda i 4 poraza, drži sigurno treće mesto. Partizan - Hemofarm Štada 78:61 (19:14, 24:18, 21:16, 14:13). "Dosta teška utakmica i kao i uslovi u kojima smo igrali, hladno je bilo u hali, ali kako se utakmica približavala kraju mi smo igrali sve sigurnije i ostvarili smo još jednu pobedu u NLB ligi.

Zahvalio bih se navijačima što su u ovolkom broju i po ovakvom vremenu došli da nas podrže", rekao je najefikasniji igrač crno-belih Aleksandar Rašić.“Nema ni jedne utakmice koja je laka. U NLB ligi zaista sve ekipe imaju kvalitet takav da ukoliko se ne igra sa maksimalnom angažovanošću utakmica postaje otvorena. Hemofarm je jedna od najkvalitetnijih ekipa, dosta im nedostaje povređeni Vukosavljević, jer za razvijanje te unutrašnje igre neophodan je takav igrač.

Marjanović to ne može sam, suviše je mlad i takve je konstitucije da ne može sam to da iznese. Mi smo imali sitnih zdravstvenih problema. Onaj koji nije sitniji je slučaj Rakočevića, koga očekujemo da se pridruži ekipi već za sedam dana. Potom manje probleme su imali Tepić, igrao je sa bolom u leđima i njegova je želja bila preko tog bola večeras igra, potom Veličković se još uvek nije sasvim oporavio, mada je u boljem stanju nego što je bio u utakmici sa Panioniosom. S druge strane, mali je razmak između utakmica, dosta se energije potroši i psihičke i fizičke u utakmici sa grčkim timom. Nem dovoljno vremena da se utakmica spremi na način na koji to zahteva jedan protivnik kao što je Hemofarm. U tom kontekstu jako sam zadovoljan ovakvim rezultatom.

Znali samo da će bili teška utakmica, jer niko ne dolazi ovde da izgubi utakmicu. Mi smo imali nekoliko banalnih grešaka u napadu, izgubljene lopte na neobičan način, verovatno je to posledica umora, ali jedna velika želja se ne troši. Hvala publici koja nas je podržala”, nakon utakmice izjavio je trener crno-belih Duško Vujošević. Partizan: Lučić, Tepić 7, Milošević 2, Rašić 15, Tripković 2, Veličković 11, Lasme 13, Aleksić, Vitkovac 3, Božić 5, Vesely 11, Vraneš 9. Hemofarm Štada: Pavković 7, Despotović 2, Joksimović 1, Božović 2, Marković 12, Savović 1, Krstović 12, Mačvan 7, Borisov, Marjanović 17.