English

KK Partizan NIS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

  • VS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

VESTI

Ostale Vesti »
07.01.2009 · 00:00

Partizan deklasirao Panionios

U velikom stilu crno-beli su se s kamatom revanširali Panioniosu za poraz u Atini. U 9. kolu D - grupe Evrolige Partizan je slavio ubedljivo nad Panioniosom rezultatom 80:57. Atinjani su bolje otvorili meč i poveli 7:2. Nakon toga sledi simultanka crno-belog tima. Sjajnom odbranom naš šampion 6 minuta gostima ne dozvoljava da postignu koš i crno-beli prave seriju 20:0. U prvoj četvrtini posebno je briljirao najmlađi igrač na parketu Jan Veseli. Na kraju prvog perioda rezultat na semaforu glasio je 30:9 i već u tim trenucima nadzirao se pobednik. Nešto slabija igra Partizana, obeležila je drugu četvrtinu i do velikog odmora gosti uspevaju da smanje zaotatak na 11 poena. I treću četvrtinu obeležila je sjajna odbrana našeg tima. Opet Grci prave post od 6 minuta i crno-beli se ponovo odlepljuju na preko 20 poena prednosti. Do kraja utakmice Partizan je uspeo da održi visoku prednost, koja će možda bitno uticati na konačan rasplet u najjačoj grupi Evrolige. "Veoma sam zadovoljan što smo pobedili sa više od 5 poena prednosti.

Posle one nepriznate trojke u Atini na koju smo se žalili, ne znam kako žalba nije bila usvojena, čisto zbog regularnosti takmičenja. Uspeli smo da dobijemo utakmicu u momentu kad smo ostali bez jako bitnog igrača u rotaciji (Rakočević). Samim tim Lasme je mnogo veću minutažu imao i dosta brzo zaradio petu ličnu grešku. Panionios je ekipa koja veoma dobro igra odbranu. U napadu imaju određene limite i postavili smo odbranu da maksimalno iskoristimo te njihove limite. Pokušali su agresivnom odbranom da se vrate u meč i nismo dobro odreagovali na njihovu agresivnu odbranu. Sam kraj druge četvrtine nismo dobro odigrali i to je moglo skupo da nas košta, pre svega zbog moje tehničke greške koju sam dobio na sledeći način: - Ja sam Lasmea držao na klupi zbog dve lične greške, da nebi treću četvrtinu počeo sa tri lične greške. Poslao sam ga na izmenu računajući da će lopta biti u našem posedu. Međutim, desilo se da je lopta ostala u njihovom posedu, Lasme je tražio izmenu, niti ja, niti moji pomoćnici nismo odreagovali i vratili ga na klupu.

Neopravdano sam napao zapisnički sto, jer je prijavljena izmena morala da se izvrši. On je ušao i napravio faul, uz koš su dobili i dodatno bacanje. Odmahnuo sam rukom i sudija Kijari mi je svirao tehničku grešku. Ako je to kriterijum za suđenje tehničke greške, onda meni i mojim kolegama može mnogo više da se svira tehničkih grešaka. Umesto sa velikom razlikom, otišli smo na odmor da velikom nervozom i sa 3 lične Lasmea. Nismo najbolje kažnjavali agresivnu odbranu gostiju sa probijanjem naših bekova. Svi su notirali igru koju je pružio veliki talenat Jan Veseli. Svi igrači su imali doprinos i veliku želju za pobedom. Zahvaljujem se publici na velikoj podršci.

Malo sam se uplašio što su doveli trubače, jer kroz istoriju kad smo imali trubače na utakmicama, gubili smo. Drago mi je da je ta tradicija srušena. Idemo u Moskvu, nećemo se predati.", rekao je nakon meča trener Partizana Duško Vujošević. Partizan – Panionios On Telecoms 80:57 (30:9, 14:24, 15:9, 21:15) Partizan: Tepić 11, Milošević , Rašić 6, Tripković 12, Veličković 4, Lasme 12, Aleksić , Vitkovac , Bešović , Božić 9, Vesely 19, Vraneš 7. Panionios On Telecoms: Xanthopoulos 2, Cvetković 10, Zoroski 12, Georgallis 1, Kalampokis , Miles 14, Raičević 1, Kendall 3, Giannoulis , Nikolić , Baxter 11, Ntikoudis 3.