English

KK Partizan NIS

Subota, 06.03.2021 (19:00)

  • VS

Subota, 06.03.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
06.01.2009 · 00:00

Evroliga: Partizan – Panionios (sreda, 20:45)

Košarkaši Partizana u sredu od 20:45 u Hali “Pionir“ igraju možda i odlučujuću utakmicu za plasman u Top 16, sa Panionosom u okviru meča devetog kola grupe G Evrolige. Našem klubu je potrebna pobeda, a idealno bi bilo da bude veća od pet poena razlike, pošto je Partizan na gostovanju Panionisu poražen sa 72:67. U tom slučaju Partizan bi prošao dalje ukoliko bi sa Atinjanima imao identičan skor. Takođe, u slučaju identičnog skora sa Efes Pilsenom, Crno-beli bi prošli dalje pošto su uspešniji od Turaka u međusobnom duelu. Postoji još dosta kombinacija za prolazak dalje koje su u opticaju, ali je svakako najbitnija pobeda u predstojećem duelu.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da će energija navijača biti velika prednost njegove ekipe. "Panionios je treća ekipa u Grčkoj, posle Panatinaikosa i Olimpijakosa, što govori o ozbiljnosti kluba. Imamo imperativ pobede sa pet ili više poena razlike. Naša prednost je što tako važnu utakmicu igramo na svom terenu. Sa energijom navijača koji su najbolji u Evropi, šanse za pobedu su nam veće" Slično mišljenje je imao i trener Panioniosa, Aleksandar Trifunović, koga smo pitali da li njegovi igrači znaju šta ih ovde očekuje i da li su pripremljeni za to. „Oni znaju šta ih čeka, ima tu igrača iz Srbije koji su na neki način, možda ne u ovoj meri i u ovom smislu, osetili tu atmosferu.

Meni su nekada moji veliki treneri govorili da je su za prave igrače ovo prave utakmice. To je amosfera koja rađa igrače, pobednike i timove. Zadovoljstvo je doći i igrati u takvoj atmosferi. Sigurno da je određena prednost na strani Partizana i ja sam mišljenja da je ova publika izgradila karakter Partizana i to ne samo kod kuće, već i na strani. Da im je otvorila oči da mogu da igraju na nivou na kom igraju i to su preneli na utakmice prošle sezone, a ove su to potvrdili. Za mene je to motiv i moji igrači su pripremljeni na to“. Trifunović je kao najjači adut njegove ekipe istakao timski rad. „Kada se igra sa Partizanom, ne može da se cilja na jednog ili dva igrača kao na glavne oslonce, jer su svi oni u određenom delu sezone i u određenim utakmicama preuzimali odgovornost.

Zna se ko su nosioci igre i znaju se igrači koji imaju najveći kredit u igri. Tako je i moja ekipa prilično bazirana na nekom timskom radu i na timskom pokušaju da se ostvari pobeda. Mislim da je timski duh nešto što smo uspevali da ostvarimo u više navrata, ali ne u nekim konstantama kojima bih ja bio zadovoljan. Čak i u nekim utakmicama u kojima smo poraženi, uspevali smo to da pokažemo. Po meni je jedna od naših najboljih utakmica bila u Milanu gde smo izgubili u poslednjem minutu. Mislim da bi neki naš timski rad trebalo da bude adut na utakmici. Ukoliko uspemo da uspostavimo taj timski rad u radnom delu igre, u odbrani, tranziciji, skoku, siguran sam da će to neku od naših poluga u napadu izneti u prvi plan, što ne znači da i ostali neće imati neki učinak.

Mislim da smo trenirana ekipa koja je na neki način sastavljena tako da mora da pruža maksimum u tom radnom delu igre da bi imala i adekvatan učinak u napadu“. Krilni centar Panioniosa Dimos Dikudis složio se sa svojim trenerom po pitanju toga šta očekuje Panionios u Beogradu. „Igrao sam ovde već deset puta, znam kakva je atmosfera i znam da je ovde jako teško igrati, ali svi u ekipi imamo iskustva i znamo sa kim igramo. Motivacija je naše najveće oružje. Ova pobeda nam je veoma potrebna i to će za mene i za tim biti motiv da pobedimo i da se plasiramo u Top 16“.Klub apeluje na navijače da u halu ne unose pirotehnička sredstva i da ih ne bacaju tokom utakmice, pošto će Partizan za svaku bačenu petardu biti rigorozno kažnjen. Neka dlanovi i grla ponovo budu naše najjače oružje!