English

KK Partizan NIS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

  • VS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
30.01.2011 · 00:00

Partizan mt:s donosi pobedu iz Zagreba

Utakmica 19. kola NLB lige u glavnom gradu Hrvatske pripala ekipi Vlade Jovanovića. Crno-beli su tako upisali važnu pobedu i potvrdili prvo mesto na tabeli. Rezultat utakmice Zagreb CO – Partizan mt:s 69:77 (18:20, 17:21, 19:15, 23:11). Utakmicu je počela prva trojka koju je Simon ubacio za svoj tim. Potom su Milosavljević i Džavaji bili uspešni pod košem Zagreba, a Gist i Veseli su atraktivnim poenima doveli crno-bele u vođstvo od 4:9. U 6. minutu došlo je do izjednačenja naviše zaslugom Kasuna i Žorića 11:11. Seriju od 8:0 domaćina prekinuo je Džerels prvom trojkom za Partizan mt:s i minimalnu prednost Zagrepčana 15:14.

Crno-beli su igrali dosta agresivnu odbranu na Žoriću koji je priliku da poentira sa penala odlično koristio, dok su na drugoj strani Veseli i Lučić u svom stilu dolazili do novih poena 18:18. Katić je potom poentirao za 18:20, i kraj prvih deset minuta igre. Uvodni minuti druge četvrtine pripali su Gistu, koji je vezao dva odlična napada za 18:24. Nakon Džavaijevog polovičnog učinka sa penala, seriju crno-belih od 6:0 prekinuo je odlično raspoloženi Žorić, koji je još jednom uspešno našao put do koša šampiona 20:25. Isti igrači su i u narednim napadima poentirali za svoje timove i rezultat 22:28. Potom je i Klobučar bio efikasan van linije 6, 75 za vođstvo crno-belih 24:31 u 13. minutu. Nakon poena Babića i Gista, i jedan i drugi tim je promašio dosta šuteva za tri poena, a seriju neuspešnih pokušaja prekinuo je Žorić novim polaganjem 28:33.

Dok je jedini raspoložen igrač u dresu Zagreba pružao odlične partije, crno-beli su rešenje za nove poene nalazili preko Džerelsa 31:37. Katićeva rola pod košem donela je nova četiri poena Partizanu mt:s za 33:41. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Žorić, još jednim prodorom za svoj 20 poen u dotadašnjem delu utakmice i rezultat 35:41. Žorić je nastavio da upisuje nove poene za svoj tim, a odgovor na to su imali Džerels i Božić vezavši dve trojke za 39:47. Čvrasta odbrana crno-belih, je sankcionisama faulovima, pa je ekipa Zagreba CO uglavnom je postizala poene sa linije slobodnih bacanja. Od 24. minuta i poena Veselija, nije bilo koševa iz igre, na penalu su se smenjivali domaći igrači, dok su crno-beli svoje poene upisali nakon polovičnih učinaka Milosavljevića i Katića sa iste distance 50:52. U 29. minutu Lučić i Džerels su prekinuli seriju bacanja, sa efektnim polaganjima za 52:56.

Nova bacanja Žorića uvela su Zagreb u odlučujući kvartal sa samo košem zaostatka za aktuelnim šampionom 54:56. Izjednačenje je došlo već u prvom napadu domaćina, a nakon perioda bezuspešnih organizacija napada i jednih i drugih, crno-beli su se konsolidovali i napravili seriju od 7:0, preko Gista, Veselija i Katića za 56:63. Nakon Kasunovih poena, Kecman je pogodio trojku za 59:66. U narednom napadu Katić je uhvatio odbitak i poentirao za 60:68. Klupa Zagreba je u 37. minutu dobila tehničku grešku, koju je Kecman pretvorio u dvocifrenu razliku za Partizan mt:s 60:70. Rančić, Kasun i Žorić su prolazili odbranu tima iz Humske, dok su za crno-bele Gist i Veseli upisivali poene 69:74. Konačan rezultat postavio je Džerels sa linije penala 69:77. Crno-beli su odneli važnu pobedu u Zagrebu i tako potvrdili poziciju broj jedan koju su u prošlom kolu preuzeli od Olimpije. „Teška utakmica s obzirom da Zagreb imao isti skor kao i Partizan. Gaje sličan stil igre, sa jakom unutrašnjom linijom preko Žorića i Kasuna, igrače za zavidnim iskustvom.

Tim koji odlikuje jako dobar šut za tri poena, dubinu koju traže preko pomenuta dva igrača, najčešće kažnjavanju odličnim šutem za tri poena, a tu sposobnost ima većina igrača. Igraju veoma disciplinovano, traže igru na centre. Pre svega jakom odbranom na „post-apu“, gde mi nismo uspeli dobro da zatvorimo njihove igrače i Žorića i Kasuna. Posle toga jaka agresivna odbrana na spoljnim pozicijama i njihov slab procenat šuta za tri poena, bili su i jedan od razloga naše pobede. Imali smo neki skok više u napadu, ali to je prouzrokovano jako agresivnom odbranom „pik-en-rola“, morali smo tako da igramo zbog odbrane šuta za tri poene, pa je ostajalo dosta prostora za skok. Imali smo i neke zdravstvene probleme, Džavaji je imao temperaturu, pa nisam imao sve igrače u onoj punoj rotaciju koju sam želeo, tako da su pojedini igrači igrali duže nego što je trebalo. U pojedinim momentima nam je i padala koncentracija kao i rezultat, ali smo nekako uspeli da se vratimo i prelomimo utakmicu na najbolji način“, rekao je šef stručnog štaba Partizaan mt:s Vlade Jovanović.