English

KK Partizan NIS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

  • VS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
13.01.2011 · 00:00

Crno-beli ubedljivo do drugog mesta na tabeli

Partizan mt:s je u 16. kolu NLB lige dočekao ekipu Široki TT Kabeli. Crno-beli su bili ubedljivi od prvog minuta i zabeležili desetu pobedu rezultatom 93:43 (27:13, 24:9, 22:11, 20:10). Uvodne minute crno-beli su odlično iskoristili, dobrom odbranom i sigurnim napadom poveli su sa 5:0, a do prvog tajm-auta rezultat na semaforu je bio 9:2. Poenima Kecmana, Veselija i Katića, pridružio se i Đekić sa prvom trojkom na meču 12:2. Košarkaši Širokog su bili dosta neprecizni, a napade su u glavnom rešavali jako brzo. Sjajno su šuterski bili raspoloženi izabranici Vlade Jovanovića, strelcima su se pridružili Milosavljević i Džerels za veliku prednost 21:9. Gosti su do poene dolazili u par kontranapada za 25:13. Lučić je po ulasku upisao poene i asistenciju, a za prvih deset minuta crno-beli su napravili višak od 14 poena 27:13. Početkom drugog perioda košarkaši Partizana mt:s nisu bili agresivni u defanzivnom skoku što je Široki iskoristio za nekoliko vezanih napada i rezultat 29:16. Anulirao je to Lučić novom trojkom za svoj tim.

Sredinom druge četrvtine crno-beli su bili u naletu i prednost od 36:16 pretvorili u 45:19. Oduševljavali su publiku izabranici Vlade Jovanovića atraktivnim potezima, u kojima su učestvovali Veseli, Milosavljević, Džerels i Lučić. Odbrana Partizana i blokade Džavaija na drugoj strani nisu dozvoljavale protivniku prostor za igru. Do kraja deonice gosti su uspeli da postignu još samo jednu trojku za 51:22. Klobučar i Katić su obeležili prve minute nastavka za 58:24, a u igru je ušao i Bešović koji je upisao i prve poene 60:24. Nastavili su crno-beli sa sigurnom igrom, dok su gosti pokušavali da pronađu rešenje za odbranu Partizana, ali ih ni šut nije služio 65:27. Kapiten Božić je potom bio uspešan van linije 6, 75 i na svom 389. meču upisao se u strelce sa svoje karakteristične pozicije. Velika rezultatska prednost omogućila je treneru Jovanoviću da stavi u rotaciju sve igrače, i mlađima pruži veću minutažu. U 30. minutu svi igrači Partizana mt:s upisali su se u strelce 73:33. Poslednja kvartal nije doneo veliku promenu rezultata, crno-beli su sigurno utakmicu priveli kraju i upisali veoma važnu pobedu na svom terenu.

Deseta pobeda u Jadranskoj ligi seli tim Vlade Jovanovića na drugo mesto tabele regionalne lige. Konačan rezultat u Pioniru bio je 93:43."Od sаmog početkа smo аgresivni bili u nаpаdu i odbrаni. Utаkmicu smo rešili već u prvoj četvrtini i do krаjа održаvаli rаzliku. Morаš dа znаš štа te je dovelo do te rаzlike i dа nаstаviš dа igrаš nа istom nivou", istakao je Vladimir Lučić.„Mi smo imаli jаko nezgodаn rаspored i pre Nove godine smo poslednji zаvršili godinu 28. decembrа protiv Cibone. Igrаči su imаli mаnju pаuzu, zbog obаvezа Budućnosti rаspored je tаkаv dа smo igrаli svаkа dvа dаnа. Imаli smo jаko teškа gostovаnjа i stvаrno sаm se pribojаvаo. Od njih smo izgubili, mаdа su tаdа bili u jаčem sаstаvu. Krenuli smo jаko dobro od prvog minutа, pа se rаzlikа sаmo povećаvаlа, pа sаm početkom drugog poluvremenа mlаdim igrаčimа dа imаju veću minutаžu što su oni lepo iskoristili. Nemа boljeg oporаvkа čovekа od snа, а igrаčа od pobede. Pobedаmа ne osećаš stvаri koje bi osetio dа smo gubili. Vodimo rаčunа i o dozirаnju treningа, pokušаli smo period dа iskoristimo nа nаjbolji mogući nаčin“, rekao je trener crno-belih Vlade Jovanović.