English

KK Partizan NIS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

  • VS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
07.01.2011 · 00:00

Crno-beli slavili u Podgorici

Partizan mt:s je u 14. kolu NLB lige gostovao ekipi Budućnosti. Crno-beli su imali odličnu podršku u dvorani Morača, uspeli da naprave preokret i dođu do veoma važne pobede rezultatom 61:64 (24:6, 12:21, 11:15, 14:22). Crno-beli su loše počeli utakmicu, Budućnost je to odlično iskoristila i vođstvom od 5:0 nagovestila ritam prve deonice. Nakon uspešnog izvođenja penala Katića Partizan mt:s je došao do prvih poena. Dugo je ekipa iz Humske bila neprecizna, poeni iz igre nisu zabeleženi u većem delu prvog perioda. Seriju od 14:0 Podgoričani su gradili odličnom igrom, a prekinuo je Džavaji, što su bili prvi poenei iz igre nakon osam minuta. Do kraja uvodne deonice Klobučar je bio uspešan sa linije slobodnih bacanja, dok su igrači Budućnosti nastavili sa sigurnom igrom za 24:6. Početak drugog kvartala doneo je precizne šuteve Džerelsa, Kecmana i prvu trojku za Milosavljevića 26:13, pa je klupa Budućnosti tražila tajm-aut.

Nastavili su crno-beli sa boljom igrom, postigli još dve trojke i smanjili prednost domaćina na 29:21. U nastavku je viđena brža igra, poenima Katića i Džerelsa crno-beli su došli do 33:27, međutim do kraja prvog poluvremena nisu uspeli da se još više rezultataski približe Podgoričanima 36:27. Odlične partije Veselija na početku treće deonice dovele su Partizan mt:s na samo četiri poena minusa 39:35. Džerels je potom ukrao loptu i poentirao, a ispratili su ga Gist i Kecman za 44:42. Imaii su prilike crno-beli i za izjednačenje, ali nakon više brzopletih napada u tome nisu uspeli. Uoči odlučujuće deonice Partizan mt:s je imao pet poena zaostatka 47:42. Košarkaši srpskog šampiona su odličnom igrom u napadu uspeli da skoro istope prednost Podgoričana, pre svega zahvaljjući Džerelsu, Veseliju i Džavaiju 49:48. Potom je Janu dosuđena nesportska lična što su domaći pretvorili u nove poene 48:51. Stigla je i nova trojka Budućnost. Veseli je ponovo bio efikasan u napadu i doveo crno-bele u prvo vođstvo 54:55.

Džavaji je bio uspešan pod košem domaćina, a Džerels i Kecman efikasni sa penala za vođstvo do 58:61. U poslednji minut crno-beli su ušli sa sa pola koša prednosti, Gist je bio najviši u skoku i poenitirao je za 60:63. Kadžaulis je potom bio na liniji penala polovičan, a Džavaji oba puta uspešan za konačan rezultat 61:64. “Moram da čestitam ekipi Budućnosti na veoma dobro pruženoj partiji i na polu sezoni. Želim da pohvalim i atmosferu koja je bila u sali, a potom i da pohvalim moju ekipu koja je u drugom poluvremenu reagovala onako kako Partizan treba da reaguje na gostujućem terenu, bez obzira na atmosferu koja je bila u tom trenutku.

Prvo i drugo poluvreme utakmice nisu nikako ličili jedno na drugo. Počeli smo jako blago u odbrani , imali smo lošu realizaciju iz reketa i deficit u skokovima, što nas je dosta omelo. U drugom poluvremenu smo popravili unutrašnju igru iz koje smo gradili svoj ritam i poboljšali kompletnu igru i na kraju došli do preko potrebnih poena. Iz toga je i proizašla agresivnost u odbrani, a u tim trenucima smo razliku u skokovima vratili na našu stranu. Sve to nam je na kraju donelo pozitivan rezultat“, rekao je trener srpskog šampiona Vlade Jovanović.