English

KK Partizan NIS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

  • VS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
06.11.2010 · 00:00

Crno-beli i atmosfera u Pioniru na visini zadatka

Izabranici Vlade Jovanovića danas su imali još jedan važan ispit pred domaćom publikom. Šesto kolo NLB lige dovelo je ekipu Zagreba u Pionir. Njihov trinaesti susret pripao je crno-belima koji su navijačima priredili sjajnu košarkašku predstavu, sa dosta odličnih poteza. Treća pobeda u NLB ligi upisana je rezultatom 84:64 (13:17, 27:15, 21:22, 23:10). Nakon početne sigurnosti u napadu, Kecmanove trojke i koša Džavaija za 5:2, i odbrani, prve poene iz igre domaćinu su dozvolili u trećem minutu, crno-beli su popustili, što je tim iz Zagreba iskoristio serijom od 8:0 za vođstvo 6:12. Niz gostiju prekinuo je Gist, dok su „mravi“ nastavili da upisiju nove poene sa linije slobodnih bacanja 11:17.

Milosavljević je bio uspešan u skoku i smanjio prednost ekipe Zagreba uoči drugog perioda igre 13:17. Nakon sigurnosti sa penala, Katić je asistirao Klobučaru za izjednačenje u 11. minutu. Dobru odbranu crno-beli su pretvorili u samo pet poena, iako su imali deset prilika za šut sa penala. Sa druge strane Zagrepčani su konsolidovali napad i uspešnim prodorima došli do vođstva 22:23. Lučić, Đekić i Božić su vezali važne trojke, a one su pokrenule talas odlične igre Partizana. Nekoliko ukradenih lopti i brze kontre dovele su do atraktivnih poena Gista za prvo dvocifreno vođstvo 40:27. Kasun i Prostran su ublažili prednost domaćina, pa je rezultat na semaforu nakon 20 minuta igre bio 40:32. Nastavili su gosti svoju seriju od 11:0, koju je uspešno okončao Džavaji za 44:38. Kecman je u dva navrata pronašao put do koša,a na isti način su uzvratili i gosti iz Zagreba za skoro izjednačen rezultat 48:46 u 35. minutu igre.

Milosavljević , Katić i Gist su odlično reagovali u reketu, dok je Simon na drugoj strani odgovorio šutem van linije 6, 75 za 54:49. Odlične partije Kecmana i Lafajetova trojka koja je došla u pravom trenutku, crno-bele je održala u vođstvu od 61:54. Nastavili su izabranici Vlade Jovanovića sa dobrim šutem sa distance, materijalizovali dobru odbranu, a trojka Klobučara ponovo je dovela beogradski tim u dvocifreno vođstvo 65:54. Ukradene lopte Lafajeta pretvorene su u kontre koje su Lučić i Džavaji odlično koristili za 69:54. Brzoj igri koja je davala rezultate pridružio se i Klobučar za 75:54. Prve poene u poslednjoj deonici za goste postigao je Žorić sa linije penala i tako prekinuo seriju od 14:0. Žorić i Petković su upisali nove poene, ali to nije bilo dovoljno da se ublaži rezultatska prednost koju su imali crno-beli. Rezultatom 84:64 ekipa Partizana mt:s došla je do treće pobede u NLB ligi. "Ovo je veoma važna pobeda.

Zagreb ima iskusan tim, i uvek neugodan protivnik. Imali smo ideju pre utakmice i zadovoljan sam što tu ideju sprovodimo. Bilo je naravno dosta oscijlacija, ali to je normalno za tim koji se uigrava. Mi svaki trening, pa u ovu utakmicu koristimo za uigravanje i uklapanje. Ova utakmica odliČna priprema za naredne koje nas čekaju,već moramo da razmišljamo o sledećem protivniku", istakao je kapiten Božić.”Posle Makabija, koji god protivnik da je došao, bilo bi ite kako teško. U utakmici koja smo igrali pre 48 sati, mnogo smo se istrošili, fizički i psihički. Zagreb ove sezone pravio kontinuitet sa rezultatima, to je jedan tim koji je od početka stavilo do znanja ove sezone žele više nego prtehodne. Imaju veoma iskunsne igrače, I zaslužuju pun respekt. Svaku utakmicu mi koristimo da se uigramo I moramo to da radimo u hodu.

U pojedinim trenucima igrali smo jako dobro, ali zbog pada koncentracije i neuigranosti dozvolimo sebi osilacije u igri. Još uvek kao tim rastemo. Za nas je svaka utakmica kao poslednja i moramo maksimalno da se posvetimo tome. Jedino o čemu moramo da se brinemo je slika koju ostavljamo na terenu”, nakon utakmice u Pioniru rekao je trener crno-belih Vlade Jovanović. Partizan mt:s Lafayette 8, Kecman 9, Klobučar 12, Jaramaz, Lučić 5, Milosavljević 6, Jawai 12, Mitrović, Božić 5, Gist 12, Đekić 6. Zagreb CO Mulaomerović 7, Mašić, Halilović, Simon 14, Babić 3, Kasun 18, Petković 2, Bubalo, Novačić, Žorić 12, Prostran 3, Šarić 5.