English

KK Partizan NIS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

  • VS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
24.10.2010 · 00:00

Sigurni crno-beli u Pioniru

Četvrto kolo NLB lige dovelo je zagrebački tim KK Cedevita u Pionir. Pred svojom vernom publikom izabranici Vlade Jovanovića upisali su još jednu pobedu, rezultatom 80:72 (23:23, 19:18, 23:13, 15:18). Petorka crno-belih koja je izasla na parket napravila je seriju od 12:0, najviše zahvaljujući skoku i odličnim partijama Džavaija. Božić i Milosavljević su upisali prve trojke i u brzo je dvocifrena rezultatatska prednost bila na strani domaćih. Nakon tajmauta klupa Cedevite, Vukušić je postigao dve vezane trojke za 12:8.

Zaustavili su crno-beli seriju gostiju od 8:0, i bržom igrom ponovo vratili svoj ritam. Međutim do kraja deonice ekipa Partizana je gubila lopte, pa su igrači Cedevite polako topili prednost do ozjednačenja 23:23. U prvim minutima nastavka, Kecman je vezao dve trojke, pomogli su mu Džavaji i Veseli za novo vođstvo 32:26. Ponovo su gosti napravili mini seriju i čvrstom odbranom zaustavili napad Partizana mt:s. Na drugoj strani crno-beli su bili uspešniji u skoku, ali to nisu uspevali uvek da materijalizuju, što je tim Ace Petrovića iskoristio i ponovo došao do izjednačenja 37:37. Minut do kraja drugog perioda gosti su prvi put prešli u vođstvo 38:39. U samom finišu Klobučar je postgao poene uz faul i svoj tim odveo na veliki odmor sa minimalnom prednošću 42:41. Odlično su treću deonicu počeli i jedni i drugi, viđena je organizovana i brza igra na obe strane, u pojedinim trenucima su se bolje snalazili crno-beli, a svoje dobre partije su pružali i bekovi Cedevite za 51:48. Od 28. minuta crno-beli su čvrstom odbranom i odličnom komunikacijom u napadu napravili seriju od 10:0. Uoči odlučujuće četvrtine tim iz Humske je imao devet poena viška 65:64.

Početak četvrtog perioda doneo je nekoliko vezanih napada u kojima su crno-beli izgubili loptu, što je tim Cedevite iskoristio preko jedinih raspoloženih igrača Drejpera i Edvardsa za 65:61. Konsolidovali su redove crno-beli, a ponovo je odlične partije pružio centar Džavaji za 71:61. Seriju Partizana mt:s upotpunio je i Božić novom trojkom za 76:61. Strasti na parketu su uzavrele u poslednja dva minuta igre. Cedevita je ponovo iskoristila dekoncentrisanot u napadu tima iz Beograda i vezala nove poena za 78:72. Ipak to nije bilo dovoljno za preokret i sigurnu pobedu zabeležili su izabranici Vlade Jovanovića rezultataom 80:72. “Nikako da napravimo kontinutet u utakmici. Kada napravimo razliku dese nam se početničke greške, dobro počnemo onako kako smo se dogovorili, zatim napravimo jednu grešku, ali nikako da na njoj ostanemo.

Greške prave veliki timovi, ali veliki timovi ne prave greške u seriji. U prvoj četvrtini smo imali dovoljnu razliku, i trebalo je da samo nastavimo u drugoj tako i sa pojačanim intenzitetom u trećoj uđemo u sigurniju završnicu. Ipak, dozvolili smo sebi uzastiopnim greškama da ih vratimo u igru. To smo isto ponovili i na kraju i umesto da rutinski utakmicu privedemo kraju, nastavili smo sa serijom grešaka, iznuđenih Cedevitinom odbranom, ali ipak takve stvari ne bi trebale da se događeju i moraće da se otklone u narednom periodu. Pristup u odbrani i emocija sa kojom se igra mora da bude veća za svaku utakmicu.

Sedam ili osam igrača je novo u timu, oni još uvek ne osećaju publiku, moraju da uđu u svaku utakmicu sa tim osećajem šta predstavlja Partizan kao klub, jer takav odnos su imali svi veliki igrači, očekujem i od njih da će vremenom tako postave i da će sve biti mnogo bolje”, rekao je trener crno-belih Vlade Jovanović. Partizan mt:s Lafajet 12, Kecman 11, Klobučar 5, Lučić 6, Milosavljević 3, Katić 6, Džavaji 19, Bešović, Mitrović, Božić 6, Veseli 12, Đekić. Cedevita Drejper 21, Krstić 2, Troha 2, Rudež 3, Petrović, Vukušić 11, Kaštropil 2, Butorac 1, Edvards 27, Kovačević 3.