English

KK Partizan NIS

Sreda, 03.03.2021 (20:00)

  • VS

Sreda, 03.03.2021 (20:00)

VESTI

Ostale Vesti »
29.11.2008 · 00:00

Crno-beli savladali Vojvodinu 81:52

Utakmica 10. kola NLB lige koju je Partizan odigrao sa novosadskom Vojvodinom završena je rezultatom 81:52 (24:12, 17:12, 16:18, 24:10). Prva deonica je otvorena izjednačenom igrom oba tima, ali su crno-beli serijom od 9 : 0 nagovestili nastavak utakmice. Organizovanijom igrom u napadu prednost domaćina je dostigla dvocifrenu razliku 37 : 18. Nakon velikog odmora, Novosadjani su pokušali da preuzmu kontrolu na terenu i tako su treću četvrtinu dobili sa 16 : 18. Međutim, to je bilo sve što su pružili gosti. Crno-beli su se odmah vratili i rezultatsku prednost doveli na 70:47. Partizan je u Pioniru zabeležio još jednu pobedu 81:52. "Važno je što smo pred važnu utakmicu sa Efesom imali Vojvodinu. To je tim koji ima svoje problema, promenili su trenera, nepopularan potez koji su oni uradili je posledica toga što su poslednji na tabeli, a svi znamo da onaj koji je poslednji na tabeli u NLB ligi ne može sledeće godine da igra čak i iako je prvak u svom prvenstvu, za svoju zemlju gubi jedno mesto.

Tako da Vojvodina ima imperativ da izađe s ate poslednje pozicije i sigurno je da će koligi Miniću trebati dosta vremena i dosta posla da svede na bitno i na važno, kada je u pitanju njihova igra, potom i da se napravi hijerarhija, odnos i borbenost i da se od mnogo odbrana i napada koji su oni do sada odigrali odabere nešto što će da funkcijoniše. Oni imaju mnogo da rade i pitanje je da li će uspeti to da urade na najbolji mogući način. Ja im to želim, i zbog Vojvodine sa kojom imamo korektne odnose, a i zbog srpske košarke. Na početku treće četvrtine su pokazali želju i čvrstinu, pravili su faulove i zasta su motivisani došli u Beograd. Zadovoljan sam kako su se igrači Partizana ponašali, bilo je grešaka, ali ne u ponašanju. Postojala je angažovanost u odbrani, nije bilo sebičnosti u napadu, pokazuje se da nam se igra polako stabilizuje i podiže. Zadovoljan sam takvim odnosom, i važno je da kada dođu ovakve utakmice između jako važnih u Evroligi, da se igra sa ovakvom energijom sa kojom su večeras momci igrali.

Ovaj termin u 16 časova je nezgodan, jer mi smo navikli da treniramo ili od 18 ili 20 časova i jako je teško prebaciti se i pred utakmicu ući u ritam i odigrati je. Našom igrom sam zadovoljan, a Vojvodini i mom kolegi Miniću predstoji naporan posao da pokušaju da stabilizuju ekipu i izbegnu poslednju poziciju", nakon utakmice rekao je trener crno-belih Duško Vujošević. Partizan: Tepić3, Riznić 5, Milošević 6, Rašić, Tripković 10, Veličković 14, Lasme 4, Aleksić 10, Božić 6, Rakočević 14, Veseli 3, Vraneš 6. Vojvodina Srbijagas: Popović 12, Zdravković, Radenković 6, Borovnjak 13, Bajić 6, Jovanović 1, Šutalo 12, Peković, Fišer 2, Habuš, Ljubotina.