English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
26.12.2009 · 00:00

I revanš pripao crno-belima

Odložena utakmica prvog kola NLB lige odirana je u dvorani Pionir. Ekipe FMP-a i Partizana sastale su se drugi put za redom u jednoj nedelji. Prethodni susret u Železniku crno-beli su dobili u neizvesnoj završnici 81:84, a i u Pioniru Partizan pobeđuje 86:59 . U brzoj igri koja je viđena na početku utakmice bolje su se snalazili košarkaši FMP-a , međutim ekipe su gubile dosta lopti, a i realizacije šuta u tim trenucima nije bila na zavidnom naivou pa je nakon čitavih pet minuta igre rezultat bio 3:6. Mirnija igra i dugi napadi crno-bele su doveli i do izjednačenja 8:8, pa je Železnik u sledećem napadu zabeležio i prvu trojku na meču. Boljom odbranom crno-beli su osujetili kontre gostiju, a postignuta je i prva trojka domaćina. Prvi period ige završen je 14:16. Već na početku drugog perioda Partizan je bio uspešan van linije 6, 25 i sa dve vezane trojke prešao u vođstvo 20:18. Menjali su se timovi u vođstvu, nove postignute trojke odmah su uzvraćane na suprotnoj strani, a velika borba se vodila ispod oba koša 28:29.

Crno-beli su ušli u odličnu seriju, sjajnom odbranom i odličnom realizacijom u napadu od 12:0 rezultatski su se odlepili od protivnika 40:29. Do kraja četvrtine FMP je uspeo samo da prekine seriju šampiona, pa je rezultat na kraju poluvremena bio 40:31. Nakon dva minuta igre prve poene u trećoj četvrtini postigli su crno-beli i tako počeli svoju novu seriju od 7:0 koju su gosti prekinuli sa linije slobodnih bacanja 47:32. Svoju dobru odbranu crno-beli su materijalizovali i u napadu, pa je ubrzo rezultatska prednost došla i do velikih 60:41, što je ujedno bio i kraj tog perioda igre. Četvrti kvartal nije doneo velike promene u rezultatu, ekipa FMP-a je pokušala da se rezultatski vrati u igru, međutim crno-beli su nastavljali u istom ritmu 70:49.

Mladi igrači Partzana su dobili svoju priliku da se upišu u strelce i steknu važno iskustvo, a nova serija košarkaša Partizana od 12:0 rezultarala je i najvećom dotadašnjom razlikom 79:52. Do kraja susreta nije bilo promena i crno-beli su zabeležili još jednu pobedu i sada se nalaze na drugom mestu na tabeli regionalne lige. "Zadovoljan sam igrom, rezultatom i načinom kako je stavljena tačka na ovu kalendarsku godinu. FMP ima dobru ekipu, sa dosta mladih i talentovanih igrača. Naravno, mislim da smo za klasu jači od njih, ali sport je i interesantan baš zato što i jača ekipa nikad nema garanciju da će da dobije utakmicu, pogotovo ako igrači nisu maksimalno angažovani. Respektujemo FMP, koji ima dosta talentovanih mladih igrača, od kojih bi neke poželeo da su u Partizanu, ali smatram da nikakve sudije ne odlučuju kada igraju FMP i Partizan.

Nije lako igrati svaka 3 dana, stiže nas umor i to se oseća. Ova ekipa ima karakter da igra i preko tog umora, prvo pojedinačno, a i kao tim. Nije nam bilo lako dobiti u tri dana, dve utakmice protiv FMP-a. Posebno me večeras obradovalo što je hala bila skoro puna i navijači su nam ulili dodatnu energiju. Navijači nam jako puno pomažu i obavezuju svojim prisustvom da i mi budemo maksimalno motivisani i ubedljivi. Ispunili su tribine u ovom momentu, kada su se zamenile neke teze i kad se vodi hajka protiv sporta, gde svakom ko je navijač treba da se stavi neki negativan predznak. Ako hoćete sport da uništite, treba da uništite navijače i sponzore. Sponzori su i bez te hajke došli do toga, da mi imamo do sada primljenu samo jednu platu za celu sezonu. Radimo na treninzima i na utakmicama, tako da prosto nije pristojno loviti nas na grešku.

Ja sam principijelno uvek bio protiv vređanja bilo koga, ali i sam sam bio hiljadu puta veđan i bavim se javnim poslom, pa moram da istrpim određene stvari. Nije uredu pozivati da se sportu oduzmu sponzori. Sponzori su već oduzeti. Pozivati da treba da se isprazne hale, da treba da se ukinu sponzorstva i zaklanjati se iza stranih ambasadora. Verovatno treba ta sredsva da se daju nekim novinarskim kućama, možda je to motiv ove celokupne situacije. Od nekih stvari koje su postale problematične, ušlo se u histeriju. Važno je što je u ovom momentu hala bila puna, mi smo protiv bilo kakvog ponašanja koji izlazi iz normalnih okvira. Principijelno sam protiv bilo kakvog vređanja, ali praviti od toga ovakvu paradu i to od kuće koja emituje „Velikog brata“, emisiju malog koncentracionog logora. Da li je to edukativno i da li je to borba za neku normalnu atmosferu u društvu?

To razvijanje rašomonske psihologije i najnižih strasti? Koristim priliku da se zahvalim jednom sponzoru, koji nam je puno pomogao prilikom gostovanja u Širokom. Dugo smo putovali na tu utakmicu, jer JAT nije mogao da nam izađe u susret, zbog toga što aerodrom u Mostaru prima avione samo do 15 časova. Gospodin Srećko Atanacković nam je pomogao tako što nam je platio čarter let do Splita. Njegova firma se zove “E-SMART”. Hvala puno što se našao neko ko ima višak para i hoće da pomogne, i ima hrabrosti da u momentu kad je problematično biti sponzor, bude sponzor.", rekao je nakon utakmice trener Partizana Duško Vujošević. Partizan – FMP 86:59 (14:16, 26:15, 20:10, 26:18) Partizan: Roberts 12, McCalebb 8, Kecman 11, Milošević 2, Rašić 13, Lešić, Mitrović 6, Božić 11, Marić 5, Vesely 5, Đekić 2, Vraneš 11. FMP: Čović 8, Stamenković P. 2, Lazić 6, Raduljica 9, Protić 18, Musli, Jeremić 2, Samardžiski 4, Radetić 3, Dimić 2, Milutinović 2, Stamenković S. 3.