English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
21.12.2009 · 00:00

Aleks Marić najbolji igrač decembra u Evroligi!

Centar Partizana Aleks Marić proglašen je za najkorisnijeg igrača u Evroligi u decembru! U šestogodišnjoj istoriji izbora MVP-ja meseca retko se dešavalo da priznanje pripadne košarkašu čiji tim nije ostvario sve pobede tog meseca, ali ovaj put Evroliga je napravila izuzetak. „Novajlija u Evroligi je proteklog meseca dominirao kao malo igrača pre njega“, piše na zvaničnom sajtu takmičenja. Marić je predvodio crno-bele do pobeda nad Unikahom u Malagi i Efes Pilsenom u Beogradu, a bio je najbolji u porazu od Orleana u Francuskoj. Centar Partizana je u proseku postizao 22 poena i 11.6 skokova, uz izvanredan šut od 80% iz igre, za dva poena.

Posle osam odigranih kola, Marić se nalazi daleko ispred pratilaca na listi najkorisnijih igrača sezone. Posebno će ostati upamćena partija sa Efes Pilsenom kada je Marić postigao 34 poena, uhvativši 16 lopti za indeks uspešnosti od izvanrednih 49.Aleks Marić se pre svega zahvalio svojoj ekipi, za koju je rekao da je najzaslužnija za priznanje koje je dobio.“Čast je biti MVP meseca u Evroligi.

Veliku zahvalnost dugujem mojim saigračima, njihova pomoć je bila nezimerna i da nije njih bilo ova nagrada ne bi ni došla u moje ruke. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i svim trenerima, kao i klubu“, rekao je Marić. U dosadašnjoj istoriji Evrolige, samo su Entoni Parker, Dejan Milojević, Arvidas Macijauskas, Jaka Lakovič, Tanoka Berd i Mirsad Turčan imali bolji indeks u tri utakmice zaredom u Evroligi, a samo Milojević u četiri uzastopna meča.