English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
05.12.2009 · 00:00

NLB: Radnički - Partizan, subota 18h

Košarkaši Partizana sastaće se sa ekipom Radničkog u Kragujevcu u subotu, 5. decembra od 18 časova u meču 11. kola NLB lige, uz direktan prenos na sajtu KK Partizan Live . Šampioni će tako posle šest godina pauze biti gosti u Kragujevcu. Partizan u meč sa Radničkim ulazi posle niza sjajnih pobeda protiv teških protivnika, dok su Kragujevčani u prethodnom kolu NLB lige poraženi na gostovanju Širokom. U dosadašnjem toku regionalne lige, Partizan ima skor 5-4, uz utakmicu manje, dok Radnički ima četiri pobede i šest poraza.

Trener Partizana Duško Vujošević zadovoljan je zbog niza pobeda ’crno-belih’ , ali ne želi da u ekipi zavlada euforija zbog dobrih rezultata. „Kao što kaže naš narod: „U dobru se ne ponesi, u zlu se ne posrami”. Iza nas je velika pobeda u Španiji, ali je ona napravljena u sredu. Sada je već uspomena. Govorio sam da ova ekipa ima svoj potencijal i kvalitet. Da uz ekstremno naporan rad to može u relativno brzom vremenskom periodu da se iskaže. U sportu uvek postoji razmak između vremena rada i rezultata. To počinje da se vidi, ne treba očekivati linearni napredak, ali mislim da oni koji nisu verovali i pričali o krizi Partizana, imali priliku da se uvere da su moje reči kada je u pitanju potencijal ove ekipe na mestu“ , istakao je Vujošević. Kapiten ’crno-belih’ Petar Božić svestan je da je njegova ekipa favorit na papiru, ali je dodao da se mečevi ne dele na lake i teške. „Radnički zaslužuje svako poštovanje, pokazao je to igrama i rezultatima. Imaju iskusnog trenera koji je odlično selektirao ekipu.

Oslanjajući se na timsku igru i veliku borbenost pobedili su jače od sebe, kao što su Zvezda, Hemofarm i Zadar. Nema dileme da nas čeka težak meč. Nismo imali puno vremena da se spremimo, dok je rival imao celu sedmicu. Radnički je silno motivisan, imaće i veliku podršku sa tribina. Za pobedu moramo da prikažemo partiju u svetlu mečeva iza nas, da budemo maksimalno angažovani, pogotovo u odbrani. Uz kontrolu u napadu i sa maksimalnim respektom za domaćina nadamo se lepoj uvertiri za meč protiv Efesa“ , rekao je Božić. Utakmica 11. kola NLB lige Radnički – Partizan koja se igra u subotu od 18 časova, direktno će moći da se prati jedino preko stranice KK Partizan Live.