English

KK Partizan NIS

Utorak, 19.10.2021 (19:30)

  • VS

Utorak, 19.10.2021 (19:30)

VESTI

Ostale Vesti »
14.10.2021 · 07:02

Parni valjak kreće ka Zagrebu: Sledi Klasik regiona

U petak, 15. oktobra, crno-beli će u KC “Dražen Petrović” od 19 časova igrati protiv Cibone.

U četvrtom kolu AdmiralBet ABA lige, košarkaše Partizana NIS očekuje duel protiv jedine ekipe koja je uz crno-bele zabeležila maksimalne tri pobede u tri uvodna kola regionalne lige. U petak, 15. oktobra, košarkaški centar “Dražen Petrović” biće mesto na kojem će se odigrati još jedan Klasik regiona. Duel Cibone i Partizana NIS, na programu je od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Dan ranije, crno-beli iz Beograda kreću put Zagreba, a pred sutrašnje gostovanje, trener Partizana NIS, Željko Obradović kaže:

“U tri kola smo neporaženi i Cibona i mi. Ono što smo imali priliku da vidimo i tokom pripremnog turnira u Opatiji, na utakmici protiv Cibone, je da je to veoma mlada ekipa koja igra agresivnu košarku i koja je u prva tri kola pokazala kvalitet koji ima. Spremamo se i probaćemo da odigramo najbolje što možemo imajući u vidu I tu pripremnu utakmicu koju smo igrali protiv njih na turniru u Opatiji. Vidi se da imaju izuzetno dobru hemiju u timu, vidi se da u svakom trenutku znaju šta hoće. Naravno, to je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju sa velikom željom, a na nama je da se kroz još dva treninga pripremimo i odigramo najbolju moguću utakmicu”, istakao je Obradović.

Bek Partizana NIS, Uroš Trifunović očekuje tešku utakmicu u Zagrebu, ali veruje u pobedu crno-belih.

“Cibona je vrlo mlada ekipa, čak su malo mlađi i od nas. Očekuje nas veoma zahtevna utakmica na obe strane terena, kako u napadu, tako i u odbrani. Tokom predsezone smo igrali protiv i izgubili. Ipak, od tada do danas smo mnogo porasli kao ekipa, iako se još uvek uigravamo. Cibona ima skor 3:0 i definitivno je ekipa koja može da pobedi bilo koga u ABA ligi, ali mi u Zagrebu idemo na pobedu”, poručio je Trifunović.

Nakon Klasika u Zagrebu, na vrhu ABA lige ostaće samo jedan neporaženi tim!

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)