English

KK Partizan NIS

Utorak, 27.04.2021 (19:00)

  • VS

Utorak, 27.04.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
09.03.2021 · 09:11

Crno-beli u Ljubljani dočekuju Metropolitans

U 6. kolu Top 16 faze 7Days Evrokupa, Partizan NIS će u sredu, 10.3. od 20:30 igrati kao domaćin u ljubljanskoj hali "Stožice" (Direktan prenos na TV Sport Klub) 

U poslednjem, 6. kolu Top 16 faze 7Days Evrokupa, košarkaši Partizana NIS će na "domaćem" terenu u Ljubljani dočekati ekipu Metropolitansa. Crno-beli će biti domaći tim u hali "Stožice" zbog novih mera koje je Vlada Francuske usvojila o kretanju njenih žitelja van granica Evropske Unije. 

Pred poslednje kolo, Metropolitans ima skor 3:2, dok crno-beli imaju učinak od dve pobede i tri poraza. U ponedeljak, 8. marta 2021. novi šef stručnog štaba Partizana NIS je postao Aleksandar Matović koji pred sutrašnji duel kaže: 

"Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smemo puno da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo  da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu. Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8. Metropolitans je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se  fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku", poručio je Matović. 

Mladi krilni košarkaš Nikola Radovanović pred duel sa Metropolitansom kaže: 

"Iskreno se nadam da možemo do pobede. Prethodne dve utakmice smo pomalo nesrećno izgubili, igrali smo dobro. Sada treniramo, naše je da se borimo i damo sve od sebe. Imamo puno povređenih igrača, Mika, Mozli, Novica koji mnogo znači, sada i Rade...ali verujem da možemo do pobede ako damo sve od sebe i smanjimo greške u odbrani", istakao je Radovanović. 

(Foto: Slobodan Sandić / Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)