English

KK Partizan NIS

Utorak, 27.04.2021 (19:00)

  • VS

Utorak, 27.04.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
26.02.2021 · 09:18

Crno-beli na putu za Zadar i Trento

Partizan NIS će u subotu (17:00) igrati u dvorani "Krešimir Ćosić" u okviru ABA j.t.d. lige, odakle će produžiti za Italiju, na meč 5. kola Top 16. faze Evrokupa, gde će se sastati sa Trentom. 

U petak, 26. februara, crno-beli kreću na mini turneju tokom koje će odigrati dve utakmice u okviru ABA j.t.d. lige i 7Days Evrokupa. U subotu, 27.02. Partizan NIS će se u dvorani "Krešimir Ćosić" sastati za ekipom Zadra u okviru regionalne lige. (17:00, prenos na TV Arena Sport) Nakon toga, Parni valjak će nastaviti putovanje ka Italiji, gde će se u okviru 5. kola Top 16 faze Evrokupa, sastati sa ekipom Trenta. Taj meč je na programu u sredu, 3. marta od 20 časova.

Iako opterećeni velikom brojem povreda, crno-beli kreću na put sa željom da ostvare dve pobede. U susret duelu sa Zadrom, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je izjavio: 

"U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za 3 poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru 1 na 1. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo 1 na 1 pikenrol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad", istakao je Filipovski. 

Krilo crno-belih, Nemanja Dangubić je o predstojećoj utakmici u Zadru rekao: 

"Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru.  Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede", poručio je Dangubić. 

(Foto: Dragana Stjepanović)