English

KK Partizan NIS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

  • VS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
01.11.2009 · 00:00

Crno-beli bez pobede u Zadru

Zadar – Partizan 77:66 (13:10, 26:17, 17:20, 21:19) U prvoj deonici je viđena dosta brza igra uz šuteve sa distance u kojma su oba tima bila nedovoljno precizna. Rezultat je u većem delu tog perioda igre bio u egalu 6:6, ali je ipak domaći tim uspevao da nametne svoju prednost pa je prva četvrtina završena rezultatom 13:10. U nastavku, crno-beli su uspeli da se u prvom napadu prbliže na 13:12, međutim od tog trenutka i serija domaćina koji su se rezultatski odlepili na prvu dvocifrenu prednost 30:20. Do kraja ovog kvartala Zadrani su boljom odrganizacijom igre i uspešnijim napadom sačuvali svoju prednost, a do kraja prvog poluvremena uspeli i da je povećaju 39:27. Zadrani su treću deonicu otvorili šutevima sa distance i ubrzo su došli do prednosti od 48:33.

Crno-beli su u tim trenucima izgubili nekoliko lopti, uz jaku odbranu domaćina. Partizanov šut van linije 6,25 došao je do izražaja tek u ovom periodu igre, ali je ipak igra našeg tima i dalje bila uspešnija pod košem. Međutim, domaćin je nastavi sa odličnim šutem za tri poena i tako održavao svoju dvocifrenu prednost. U poslednjim sekundama ove deonice crno-beli su uspeli da prednost domaćina spiste na manje od 10 razlike pred odlučujuću četvrtinu. Uspeli su crno-beli da poremete napad Zadrana, pa su domaćini uz par izgubljenih lopti izgubili svoj ritam, ali ekipa iz Beograda ipak nije uspela to da materijalizuje su vojim napadima pa je sotalo 58:51. Trojkom sa velike distance domaćini su se vratili i ponovo došli do dvocifrene prednosti 61:51. Međutim, crno-beli su uspostavili mirniji i organizovaniji napad, i svojom igrom pod košem uspeli su da smanje rezultatski zaostatak na 63:59. Oscilacije u igri oba tima su i dalje viđene na parketu u Zadru, pa je naredni minut igre pripao šuterima domaćina, koji su svoj tim doveli ponovo na 10 razlike 69:59. Dok kraja utakmice Zadrani su svoju prednost sačuvali i zabeležili pobedu rezultatom 77:66. „Sve u svemu Zadar je odigrao sa više energije, pogotovu kada je u pitanju agresivnost koja je kod njih kretala, kod nas nije kretala sa pravim intenzitetom.

Predstoji nam jako puno rada, jer je ova utakmica pokazuje da je zaista potrebno mnogo toga da se uradi da se do kraja formira karakter tima i način igre. Normalno, utakmica koja predstoji u Evroligi treba da dobije novu energiju , ne onakvu kakvu je Zadar dobio danas od nas, jer ta utakmica je zaista važna i u dobroj meri boji sezonu. Milsim da će oni koji su danas podbacili pogotovu na nivou energije, imati priliku da se bolje pokažu na toj utakmici. Kecman je imao virozu, danas i temperaturu, sa njim smo pokušali , ali nije mogao više, samim tim nismo ni hteli da ga trošimo u nekoj nameri da računamo da će biti spreman za četvrtak“, nakon utakmice u Zadru rekao je trener Partizana Duško Vujošević. Zadar: Stipčević 18, Boisa 8, Rančić 11, Ružić 7, Perić 15, Car 9, Batur, Marcinković, Downs, Morović 2, Skifić, Plaisted 7.Partizan: Vesely 16, Rašić 6, Mitrović 7, Roberts 13, Vraneš 2, Sinovec, Marić 16, Kecman, Lučić, MacCalebb 4, Đekić, Milošević 6.