English

KK Partizan NIS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

  • VS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

VESTI

Ostale Vesti »
02.02.2021 · 09:28

Partizan NIS - Lokomotiv Kubanj, sreda, 3.2.2021. u 20:30

U 4. kolu Top 16 faze 7Days Evrokupa, crno-beli u Hali sportova "Ranko Žeravica" dočekuju Lokomotiv Kubanj. (Direktan prenos na TV Sport Klub) 

Partizan NIS će drugi put za svega sedam dana odmeriti snage sa ekipom Lokomotive Kubanj iz Krasnodara. U 4. kolu Top 16 faze 7Days Evrokupa, crno-beli će u Hali sportova "Ranko Žeravica" dočekati ruski tim koji je prošle srede odneo pobedu rezultatom 74:67. U prva tri kola, oba tima imaju učinak od po jedne pobede i dva poraza. 

POJAČANA KONTROLA POŠTOVANJA EPIDEMIOLOŠKIH MERA
Usled pojave novog soja virusa Kovid 19, na utakmici 4. kola 7Days Evorkupa će biti pojačane mere kontrole poštovanja epidemioloških mera, dok će broj prisutnih u hali biti sveden na apsolutni minimum. Očekuje se da će na ovom polju, kontrolu sprovoditi i nadležni državni organi. 

Pred sutrašnji meč, trener Partizana NIS Saša Filipovski kaže: 

"Svesni smo da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj je sve moguće i nadam se da će nam ovaj meč biti najbolji do sad, da ćemo ga zbog njegove važnosti, ali i zbog nas samih, odigrati na najvišem nivou. Lokomotiv je jaka ekipa, sa dva nova pojačanja, Gosom i Gordonom koji je na prošloj utakmici imao dobar učinak. Igramo protiv ekipe koja poseduje individualan kvalitet, zato očekujem sa naše strane da igramo timski i da se borimo svih 40 minuta, i da kolektivnom igrom u odbrani i napadu damo sve od sebe da zaustavimo jake strane pojedinaca Lokomotive. Sezona je jako turbulentna i to utiče na sve nas. Znamo da se od nas očekuje mnogo i ne bežimo toga, kao i što mi sami očekujemo mnogo. Zato igrači moraju da ostave sve po strani jer je najvažnija 'čista glava', samopouzdanje i mirnoća. Ova sezona bez publike je veliki udarac za sve timove koji na tribini imaju 'šestog igrača', pa tako i za Partizan. Verujem da bismo neke utakmice uspeli da prelomimo u našu korist uz podršku publike, ali svi igramo u ovim uslovima u kojima nema navijača. Ipak, igramo za naše navijače jer znamo koja su njihova očekivanja i šta je Partizan, zato moramo da nastavimo da se borimo i verujemo u sebe", poručio je Filipovski. 

Bek crno-belih, Ognjen Jaramaz veruje u pobedu. 

"Znamo šta je ulog u ovoj utakmici i znamo šta moramo da uradimo ukoliko želimo da se plasiramo u Top 8. Neće biti lako, Lokomotiva je odlična ekipa, što su i pokazali u Krasnodaru. U odnosu na sastav od pre sedam dana, stigli su Dru Gordon i Vilijams-Gos tako da će sutra biti još jači. Ipak, verujem da uz dobru, koncentrisanu igru možemo doći do pobede", poručio je Jaramaz. 

(Foto: Lokomotiv Kubanj, video: BC Partizan TV)