English

KK Partizan NIS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

  • VS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

VESTI

Ostale Vesti »
18.12.2020 · 09:57

Novo Mesto, novo gostovanje

U 11. kolu ABA j.t.d. lige, košarkaši Partizana NIS će u subotu, 19. decembra, od 17 časova igrati protiv Krke u dvorani "Leon Štukelj", u Novom Mestu. (Drektan prenos na TV Arena Sport) 

Novo Mesto, novo gostovanje. U subotu, 19. decembra od 17 časova, košarkaši Partizana NIS će se u okviru 11. kola ABA j.t.d. lige sastati sa ekipom Krke u Novom Mestu. Ovog jutra, crno-beli su autobusom krenuli sa stadiona Partizana put Slovenije, gde će večeras obaviti trening u dvorani "Leon Štukelj". U 10. kolu, Krka je na gostujućem terenu savladala Split sa 78:80, dok su crno-beli zabeležili pobedu protiv Mega Basketa rezultatom 79:77. 

Pred sutrašnji duel, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je izjavio: 

"Krka je neugodan protivnik zato što postavljaju igru dosta riskantno. Odlučiće se sigurno kome će ići ispod, koga će da puštaju. Mi moramo da odigramo sa visokom koncentracijom, a pogotovu moramo da držimo odbranu i skok u visokom ritmu, da koristimo svoje prednosti. U napadu smo u poslednjoj utakmici imali 17 izgubljenih lopti, pre toga u dve utakmice 7 i 8 što je bilo dobro. Tako da moramo da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i da igramo timski i pametno", rekao je Filipovski. 

Centar crno-belih, Nikola Janković je pred polazak na put izjavio: 

"Utakmice protiv Krke u Novom Mestu su uvek specifične. Kako zbog same dvorane, tako i zbog načina na koji Krka igra. Imaju dve pobede u nizu, pre toga su izgubili od Mege sa svega jednim poenom razlike i evidentno je da se nalaze u dobroj formi. Neće biti nimalo lako, ali mi imamo plan kako da protiv njih odigramo dobru utakmicu i zabeležimo pobedu. Ostaje nam da taj plan sprovedemo u delo", istakao je Janković. 

(Foto: Dragana Stjepanović  / KK Cibona)