English

KK Partizan NIS

Utorak, 19.10.2021 (19:30)

  • VS

Utorak, 19.10.2021 (19:30)

VESTI

Ostale Vesti »
22.11.2020 · 11:53

Partizan NIS - Crvena zvezda MTS: 23.11.2020. od 21:00

U osmom kolu ABA j.t.d. lige, crno-beli košarkaši će u ponedeljak, pred praznm tribinama Hale sportova "Ranko Žeravica", dočekati Crvenu zvezdu MTS. 

Prvi duel Partizana NIS i Crvene zvezde MTS u ovoj sezoni na programu je u ponedeljak! U okviru 8. kola ABA j.t.d. lige, crno-beli košarkaši će biti domaćini derbija pred praznim tribinama Hale sportova "Ranko Žeravica". Utakmici za koju vlada veliko interesovanje, prema propisanim merama zaštite od virusa Kovid 19, uz aktere meča i službena lica za zapisničkim stolom, moći će da prisustvuju samo realizatori TV prenosa i predsavnici klubova, i to u broju koji je limitiran važećim zakonskim okvirima. 

Pred prvi derbi u sezoni, trener Partizana NIS, Sašo Filipovski je izjavio: 

"Svaka utakmica je važna i za svaku se treba pripremiti maksimalno, tako i za ovu. Treba odigrati na visokom nivou, sa visokom koncentracijom 40 minuta. Zvezda ima duboku rotaciju, mnogo igrača i igraju sa visokim intenzittom tokom celog meča i na tu njihovu igru moramo pronaći odgovor. Imali smo i mi i oni puno utakmica, tako da nema mnogo vremena za neku veliku pripremu. Vrlo je važno da budemo koncentrisani, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada, i da to bude konzistentno tokom svih 40 minuta", istakao je Filipovski. 

Kapiten crno-belih, Novica Veličković pred utakmicu sa Crvenom zvezdom MTS poručuje: 

"Derbi je jako teška utakmica, sa dosta naboja i to je ono što se govori pred svaki derbi. Mi jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata, ali ne treba to da gledamo na taj način već da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da se podižemo za nastavak sezone. Crvena zvezda kao večiti rival ima evroligašku ekipu, jak roster, i na nama je da pružimo maksimum sutra. Jeste da u derbiju favorita nema, ali ne samo tada, nego u svakom meču, bez obzira ko je protivnik, trebaš biti na maksimumu i da 'izgineš' na terenu do poslednje sekunde.Sigurno da pored naboja koji nosi derbi nam je potrebna i hladna glava", istakao je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)