English

KK Partizan NIS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

  • VS

Subota, 27.02.2021 (17:00)

VESTI

Ostale Vesti »
06.11.2020 · 14:11

Crno-beli u subotu dočekuju Zadar

Utakmica 6. kola regionalnog šampionata na programu je od 21 čas. 

Partizan NIS u subotu od 21 čas dočekuje Zadar! Utakmica 6. kola ABA j.t.d. lige, igra se u Hali sportova "Ranko Žeravica" bez prisustva publike. Subotnji duel sa timom iz Dalmacije biće ujedno i debi novog trenera crno-belih, Saša Filipovskog. 

Na konferenciji za medije koja je održana danas povodom promocije novog šefa stručnog štaba Partizana NIS, Sašo Filipovski je govorio i o meču protiv Zadra: 

"Prvenstveno se sada bavimo sami sobom. Ali svakako ćemo se na treningu posvetiti i Zadru. Svaki trener ima svoje zahteve. Ja pokušavam na svoj način da ih prenesem igračima i ekipi. Zadar je uvek imao dobre šutere za tri poena. Igraju brzu, tranzicijsku košarku, dosta se igra pik end rol. Moramo da odigramo dobru odbranu. Moramo da dobro zatvaramo njihove šutere i da skačemo u oba smera. Poštujemo maksimano Zadar, ali kao što rekoh. trenutno se najviše bavimo sobom, poručio je Filipovski. 

Kapiten Novica Veličković pred sutrašnji meč ističe: 

"Ne treba biti puno pametan da bi shvatio koliko je nama sutrašnja utakmica bitna i koliko bi nam pobeda značila. Zadar ume da bude jako neprijatan protivnik, ukoliko im dozvolite da igraju na način na koji oni to žele. Moramo fizički i mentalno da budemo u utakmici svih 40 minuta i da iskoristimo neke svoje prednosti koje imamo u odnosu na njih", naglasio je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović / FMP)