KK Partizan NIS

Ostale Vesti »
02.09.2020 · 16:15

Saopštenje KK Partizan NIS: Odgovor na optužbe koje stižu iz porodične firme

KK Partizan NIS primoran je da se danas oglasi saopštenjem, u kojem će se osvrnuti na brojne neistine koje su u javnost izašle iz napada na najtrofejniji srpski klub od strane porodične firme, sakrivene iza imena KK Crvena zvezda.

Na čelu ove porodične firme nalazi se Nebojša Čović, čovek čija je karijera obeležena krivičnim prijavama za najteža krivična dela, kao i pljačkaškom privatizacijom.

Finansijama porodične firme faktički upravlja njegova supruga, Vesna Čović, koja se uzgred nalazi i na čelu ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Tu je i ćerka Tijana, nekadašnji predsednik skupštine KK FMP (Nekadašnji Radnički Basket), sada zaposlena u košarkaškom klubu Crvena zvezda. Tijanin bivši suprug, Miloš Ninković, svojevremeno je bio predsednik KK Crvena zvezda Beograd, u vreme dok je Nebojša Čović bio predsednik Crvene zvezde koja se tada nalazila u stanju mirovanja.

Tu je i sin Filip, košarkaš FMP-a, čija se velika plata finansira iz budžeta KK Crvena zvezda.

U porodičnoj firmi je i Zoran Tošković, predsednik KK FMP, tast Filipa Čovića i ujedno pravni zastupnik Crvene zvezde, tačnije porodične firme Nebojše Čovića.

Spisak upotpunjuje Filip Sunturlić, direktor KK Crvena zvezda, koji je ujedno i sestrić Vesne Čović.

Ovo porodično stablo pljačka Republiku Srbiju tako što državni sponzori daju novac KK Crvena zvezda, a taj klub ga prosleđuje privatnom klubu, na čijem se čelu nalazi pomenuti Tošković i za koji u ovom trenutku igra Filip Čović.

Takve pljačke samo su nastavak nedela u režiji Nebojše Čovića, koja datiraju još od 2000. godine, kada je isti opljačkao naše sugrađane na Kosovu i Metohiji. Danas taj čovek po televizijama sa nacionalnom frekvencijom krajnje licemerno govori o stanju na KiM, a sam je tome doprineo kada je građanima nezakonito oduzeo novac i ostavio ih praktično na cedilu. Ovim putem KK Partizan pita sudske organe Republike Srbije zbog čega se ovaj slučaj ne procesuira do kraja?

Na spisku zlodela čelnog čoveka porodične firme nalazi se i pljačkaška privatizacija, zahvaljujući kojoj je postao vlasnik FMP-a, kao i krivična prijava za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Takođe i povodom ovog slučaja KK Partizan pita nadležne organe zbog čega ovaj slučaj nije procesuiran do kraja? Ni tu nije kraj. Nebojša Čović je fizički napao novinara Dejana Anđusa ispred TV Kopernikus u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, na Novom Beogradu, o čemu svedoče i snimci sigurnosnih kamera, a što pojedini mediji, plašeći se odmazde, nisu smeli da objave. Ni za ovo delo Čović nije odgovarao. Pitamo nadležne organe - zašto?

Prema navijačima KK Crvena zvezda, kao i prema tom klubu i sportskom rivalu, KK Partizan gaji veliko poštovanje i zbog toga i njima skreće pažnju da ovakvo porodično pljačkanje države jednom mora da prestane!

Kompletan pamflet koji je danas porodična firma objavila, sačinjen je samo iz razloga što je Partizan pokrenuo pred organima ABA lige ono što svi već znaju - da su FMP i Crvena zvezda u sukobu interesa i da se iz tog razloga ne mogu takmičiti u istom rangu takmičenja.

Da bi svoja nedela prikrili, članovi porodične firme krajnje sramotno i licemerno napadaju Partizan u vezi sa smrću nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Majkla Odža. Nekoliko puta se KK Partizan na tu temu oglašavao, ali i ovog puta mora i želi da istakne:

1. Odžo nije trebalo da potpiše ugovor sa KK Partizan.

2. Novica Čičić je skaut KK Partizan, a ne trener.

3. Salu na stadionu u Humskoj 1 ne koristi KK Partizan, već je u datom trenutku koristio Novica Čičić za rad sa igračima koji su mu sami, pri čistoj svesti, poklonili poverenje da vodi njihove treninge.

4. Ovakvim napadom KK Crvena zvezda pokušava da prikrije da je od Majkla Odža zahtevala da potpiše blanko ugovor, što je još jedno krivično delo, koje preti da bude dodato na spisak nedela Nebojše Čovića. Za ovakve tvrdnje postoje dokazi i snimci prepiske Majkla Odža, koji se tokom sezone žalio prijatelju da ga porodična firma, koja se krije iza imena Crvene zvezde, ucenjuje i da ne može da potpiše blanko ugovor. Navedene snimke KK Partizan će objaviti.

5. Na argument da je direktor KK Partizan Dejan Kijanović ujedno i predsednik KK Mladost iz Zemuna, odgovorićemo samo iznošenjem činjenice da je Kijanović podneo ostavku na mesto predsednika Mladosti još 2017. godine, što se može i proveriti u APR-u. Ovakve manipulacije i zamene teza neće proći i porodična firma neće uspeti time da izjednači neuporedivo!

KK Partizan napominje da je na objavu ovog saopštenja primoran, nakon besramnog napada onih koji odavno ne znaju ni za minimum ljudskog dostojanstva!