English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
16.10.2009 · 00:00

NLB: Helios – Partizan, subota 19h

Košarkaši Partizana igraju u subotu od 19 časova u Domžalama meč trećeg kola NLB lige sa Heliosom. Helios je u dosadašnjem toku takmičenja zabeležio dve pobede, protiv Cedevite u prvom kolu (76:69) i na gostovanju Širokom u drugom kolu (77:72). Prošle sezone ’Crno-beli’ su zabeležili obe pobede protiv Heliosa, u Beogradu je bilo 81:65, a u Domžalama 59:49 za Partizan. Trener Partizana Duško Vujošević objasnio je razloge za neuspeh na otvaranju sezone u „Pioniru“ sa Cibonom. „Javila se blokada kod igrača koji ili prvi put nastupaju, ili se prvi put nalaze u ulozi da nose tim. Mnogo smo penala promašili, mnogo lopti prodali.

Neiskusno nam se dešavalo da u bonus uđemo sa faulovima pri šutu. Moramo da radimo na tim nedostacima. Dobro je što neki mlađi igrači pokazuju talenat“, istakao je Duško Vujošević. Vujošević je dodao da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje. „Helios je savladao Cedevitu koja je sa velikim ambicijama krenula u ovogodišnje takmičenje, potom je kao gost dobila Široki, a tamo nikada nije lako slaviti. I da smo pobedili Cibonu, imali bismo obavezu da slavimo u Domžalama”, istakao je Vujošević. Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić takođe je svestan da ‘Crno-bele’ čeka težak rival. „Helios je poznat kao veoma neugodan protivnik.

Godinama je gostovanje u Domžalama jedno od „najvrelijih”. Na domaćem terenu igraju izuzetno agresivno, tako da ćemo morati pod hitno da se probudimo da bismo pobedili. Verujem da ćemo pokazati da zaslužujemo da nosimo crno-beli dres“, rekao je Rašić. Meč Helios – Partizan igra se u subotu, 17. oktobra od 19 časova u “Dvorani Komunalnega centra” u Domžalama.