English

KK Partizan NIS

Sreda, 28.10.2020 (20:30)

  • VS

Sreda, 28.10.2020 (20:30)

VESTI

Ostale Vesti »
17.06.2020 · 09:00

Iz sećanja na male ekrane: Crno-bela sezona 2009/10 biće ovekovečena dokumentarnim filmom

Brojni sagovornici koji dobro pamte turneju po Americi, Barselonu u „Pioniru“, Zagreb, Tel Aviv, Pariz...Sećanja i bogatu arhivu, Videostroj produkcija sklapa u film za ponos svih navijača Partizana.

Kada u jednu sezonu stane sve... težak početak, povrede, put u nepoznato, pakleni rad, stvaranje nove, čvršće, tvrđave nego lane, slavne pobede i teški porazi, jasno je da reč može biti samo o jednom klubu na celom svetu – košarkaškom klubu Partizan.

O sezoni 2009/10 je u proteklih 10 godina ispričano mnogo, ali sa ove vremenske distance, biće zanimljivo videti kompletnu sliku. Koliko je jaka ljubav prema klubu, koliko snaga volje može doneti i koliko ova priča može da inspiriše nove generacije, saznaćete uskoro na kanalima Arene Sport u filmu koji stvara Videostroj produkcija.

„Ljudi iz Videostroja su zaljubljeni u svoj posao, ali su podjednako zaljubljeni i u sport. Zato i ne čudi da smo se tokom svog postojanja, pored ostalih TV formata, specijalizovali i za sportske događaje. Posle gomile sportskih događaja koje smo ispratili, nekako se prirodno nametnula ideja da se ovim dokumentarcem oda počast jednoj od najuspešnijih sezona, najtrofejnijeg košarkaškog kluba u našoj zemlji. Želja nam je bila da ukažemo na sezonu 2010 i sve ono što se događalo a što će ostati kao deo sportske istorije kako Partizana, tako i srpskog sporta generalno", istakao je izvršni producent Videostroja, Miloš Ratković. 

Brojni sagovornici, bivši i aktuelni članovi KK Partizan, prisetili su se događaja koji su stali u samo jednu sezonu, a po broju i značaju, izgledaju kao čitava jedna epoha. Oživite sećanja na turneju po Americi, pobede protiv Barselone, Makabija, Cibone, poraze u Parizu, čuveno „I kada ne budeš prvi ti“ posle Panatinaikosa, „3 na 3“ u Vršcu i trojku Miše Tumbasa za kraj nezaboravne sezone. Srećom, samo jedne od mnogih sezona za ponos u bogatoj istoriji KK Partizan.

(Foto: Dragana Stjepanović)