English

KK Partizan NIS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

  • VS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
13.10.2009 · 00:00

Početak NLB lige: Partizan - Cibona

Košarkaši Partizana u sredu 14. oktobra počinju takmičenje u novoj sezoni regionalne NLB lige. ’Crno-beli’ su aktuelni šampioni takmičenja koje su ukupno osvajali tri puta. Prvi protivnik Partizana u prvoj zvaničnoj utakmici u sezoni 2009-2010. biće zagrebačka Cibona, tim koji su ’crno-beli’ savaldali u finalu takmičenja sredinom aprila. Partizan je tada u ’Beogradskoj Areni’ pred rekordnim brojem gledalaca za NLB ligu (13.328) slavio sa 63:49. Partizan se pre nekoliko dana vratio sa severnoameričke turneje gde je odigrao dve utakmice sa NBA timovima, Denverom i Finiksom.

Povratnik u redove ’crno-belih’ Dušan Kecman istakao je značaj Partizanove turneje po SAD, ali je rekao da je njegova ekipa spremna za početak takmičenja. “Velika je privilegija što je Partizan dobio šansu da reprezentuje evropsku košarku u NBA. Mladima ovo treba da bude motiv, da stalno imaju na umu šta treba da rade i napadaju cilj. Sa tom filozofijom jednog dana možda i zaigraju u Americi. Sada znamo kako se igra u NBA ligi koja nije bez razloga dobila epitet najbolje na svetu. Istovremno smo se adaptirali na veremensku razliku i spremali za početak NLB lige. Cibona je jak protivnik, zato nema razmišljanja o tome šta je bilo. Poenta je izvući pouke i gledati unapred,” rekao je Dušan Kecman.

Kapiten Partizana Petar Božić očekuje tešku utakmicu, ali da veruje da njegova ekipa može do trijumfa. “NBA turneja je iza nas, imali smo dovoljno vremena da se spremimo za meč protiv kvalitetne ekipe Cibone. Daćemo sve od sebe da na najbolji mogući način započnemo sezonu pred našom publikom. Biće veoma teško, Cibona ima odličan tim sastavljen od prekaljenih internacionalaca. Ali, uveren sam da maksimalnim zalaganjem možemo do željenog rezultata“, rekao je Petar Božić.. Meč Partizan – Cibona igra se u sredu, 14. oktobra od 18 časova u hali Pionir. Cena karata je 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter. Ulaznice će se prodavati na dan utakmice u ahli Pionir od 15 časova.