English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
01.03.2020 · 09:22

Važan ispit je pred crno-belima

Parni valjak se iz Slovenije vratio sa važnim bodovima u borbi za prvo mesto na tabeli ABA j.t.d. lige, pred predstojeći plej-of. Naredni izazov pred crno-belim timom, ali i navijačima je utakmica 6. kola Top 16 faze 7Days Evrokupa, u kojoj Partizan NIS, u sredu, 4. marta dočekuje Trento.

Ovaj meč, dvostruko je važan za sve kojima su crno-bele boje u srcu.

Trijumf protiv italijanskog tima, doneo bi ne samo prvo mesto u grupi koje je tim Partizana NIS već izborio, već i ukupno najbolji učinak u čitavom 7Days Evrokupu. Na taj način, Parni valjak bi obezbedilo prednost domaćeg terena u svim kasnijim fazama takmičenja, bez obzira na ime protivnika.

Sa druge strane, utakmica u sredu je veliki izazov i za navijače Partizana. Nakon incidenata koji su se dogodili na meču protiv Darušafake, klub je od strane Evrolige kažnjen novčano, sa 10.000 evra, ali se zbog svih događanja nalazi pod lupom i u slučaju ponovljenih incidenata mu preti igranje pred praznim tribinama.

Kada se u obzir uzme koliko podrška sa tribina znači crno-belima i čini domaći teren istinskom prednošću, eventualno igranje pred praznim tribinama, bilo bi ravno poništavanju ostavrenog rezultata.

Zbog svega navedenog, KK Partizan NIS poziva navijače da u sredu, 4. marta od 21 čas ispune Štark Arenu, navijaju fer i sportski, i budu pogonsko gorivo koje će Parni valjak odvesti do pozicije najuspešnijeg tima Evrokupa, nakon završetka takmičenja po grupama.

(Foto: Dragana Stjepanović)