English

KK Partizan NIS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

  • VS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
04.10.2009 · 00:00

Ubedljiv NBA tim - Pobeda Denvera

I zvanično su ispisane nove stranice bogate istorije kluba iz Humske 1. Denver Nagetsi su otvorili vrata svoje velelepne dvorane i odigrali istorijski meč sa momcima u crno-belim dresovima. Navijači domaćeg tima bili su zaiteresovani za ovaj revijalni meč pa su uz mnogobrojne navijače Partizana sa oduševljenjem čekali početak susreta. Zanimljivo je da se tog dana igrala i hokejaška utakmica, pa je za samo par sati na led postavljen košarkaški parket. Kako i dolikuje jednom zavničnom susretu timova iz različitih zemalja intonirane su himne SAD i Srbije.

Našu zastavu, koja je posebno za tu priliku doneta iz srpske crkve u Denveru, je držao jedan od članova crno-bele ekspedicije Jovan Jegdić. Uz fenomenalno predstvljanje obe ekipe utakmica je mogla da počne. Od samog starta NBA tim je pokazao svoju jačinu, koju su crno-beli u par navrata uspevali i da ukrote. Viđeno je dosta atraktivnih poteza na obe strane, ali su asovi Denvera u tome ipak prednjačili. Crno-beli su imali dosta izgubljenih lopti što im je rematilo igru, međutim i domaćin je imao sličnih problema u nastavku. Imali su momci u crno-belim dresovima odličnih akcija, u trećoj deonicu su vezali i tri trojke. Ipak, Nagetsi su vodili čitavu utakmicu, a svoju prednost su uvećavali u svakoj četvrtini, da bi na kraju slavili rezultatom 102:70 (26:16, 24:17, 24:14, 28:23).

Navijači Partizana bodrili su svoje ljubimce tokom čitave utakmice, a na kraju su otpevali i nezvaničnu himnu kluba za koji navijaju, a koja se od ove godine nalazi ispisana na crno-belom dresu. Crno-bela ekspedicija sutra rano ujutru kreće put Finiksa, u susret još jednoj od NBA utakmice, ovoga puta sa Finiks Sansima. Nakon utakmice trener Partizana Duško Vujošević je rekao: „Mislim da smo trebali i da smo mogli bolje da oigramo nego sto smo odigrali večeras. Sasvim je sigurno da su oni jedna kvalitetna ekipa, sa izvanrednim fizičkim predispozicijama, igraju jako brzu košarku. Igrali smo na njihovom terenu na 1600 metara nadmorske visine, sigurno je da mi nismo na to dovoljno adaptirani, sa jednim novim timom sa dosta mladih igrača. Za neke od njih smatram da greške koje su napravili večeras su kapital, u smislu da ih neće ponavljati. Ovo je za sve nas jedno novo i dobro iskustvo.

Nismo se dobro snašli na agresivnu odbranu, izgubili smo mnogo lopti i to je osnovna zamerka. I kada su u pitanju neki malđi i igrači, to je manji problem, nego za neke druge. Međutim bilo je i tenzije, jer prvi put se igra sa ovako kvalitetnom ekipom, gde dvanaesti igrač u Evropi pravi neku razliku, u Evroligi, a kamo li u NBA. Milsim da je fino bila posećene utakmica, bilo je dosta publike. Mislim da ćemo u Finiksu odigrati bolje i da ćemo neko iskustvo iz ovog meča već preneti nna taj.

Bez obzira na veliku razliku treba znati da su i druge evropske ekipe koje su igrale ovde gubile i sa većom razlikom. Mislim da se nismo obrukali, a da smo mnogo naučili i da ćemo to znanje primetiti tamo gde je i kada bude najpotrebnije.“Partizan: Rakočević 10, Vesely 3, Marić 16, Kecman 5, Rašić 11, Sinovec 4, Milošević 5, Đekić 1, Božić 3, Mitrović 5, Lučić 2.Denver Nuggets: Anthony 17, Martin, Nene 12, Smith 10, Carter 11, Lawson 9, Petro 6, Balkman 10, Afflalo 15, Allen 1, White 9, Looby 2, Draper.