English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
09.01.2020 · 12:50

Još jedna pobeda: Prikupljen novac za Tehničku školu u Vladičinom Hanu

Fondacija Ana i Vlade Divac, strateški partner KK Partizan NIS, saopštio je danas da je akcija prikupljanja sredstava za obnovu i opremanje osam učionica, zamenu instalacija, podova, prozora, vrata i nameštaja u Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu uspela i da će radovi početi u februaru 2020. 

KK Partizan NIS i prvotimci crno-belih, uzeli su učešće u ovoj akciji šireći svest o pomoći koja je potrebna budućim srpskim inženjerima, profesorima, tehničarima, majstorima kao i pozivom navijačima da pošalju SMS 2112, tokom utakmica 7Days Evrokupa i ABA j.t.d. lige. 

Uz pomoć donatora, prikupljeno je 5,4 miliona dinara, a sama akcija je počela ulaskom, osnivača Fondacije, Vlade Divca u Nejsmit košarkašku kuću slavnih i svečanom donatorskom večerom u Čikagu. Naša dijaspora, građani, Srbije i kompanije, takođe su se pridružili akciji putem sajta divac.com 

Tehnička škola u Vladičinom Hanu trenutno je drugi dom za 840 učenika, ne samo iz Vladičinog Hana, već iz celog pčinjskog okruga na jugu Srbije gde živi oko 250.000 ljudi.

Uslovi za obrazovanje u jednoj od najznačajnjih ustanova u ovom regionu su veoma loši, ali to će se uskoro promeniti. 

(Foto: Fondacija Divac)