English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
28.11.2019 · 11:17

U petak počinje XII memorijalni turnir "Dragiša Šarić"

Više od 70 ekipa veterana i veteranki će tokom trodnevnog turnira izaći na parket u čast nekadašnjeg igrača i trenera crno-belih. 

U petak, 29. novembra u Beogradu počinje XII memorijalni turnir koji nosi ime „Dragiša Šarić“. Tokom trodnevnog turnira, na teren će u čast nekadašnjeg igrača i trenera crno-belih izaći više od 71 tim veterana i veteranki iz 16 zemalja regiona i Evrope. (15 ženskih i 56 muških ekipa) Na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama KSS, prisutnim predstavnicima medija su se obratili Miodrag Miško Marić, Dušan Duda Ivković, Snežana Zorić, Jadran Vujačić i Rade Petrović, proslavljeni košarkaški sudija i nekadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Jugoslavije, kao i aktuelni generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bolić.

U ime organizatora, Miško Marić je istakao da se utakmice igraju u dvoranama Vizura, Vizura Tošin Bunar, Pinki i SC Master, Hala sportova "Ranko Žeravica" a da se finalne borbe održavaju u hali Vizura Sport u Zemunu, 30. novembra. Ukupno, biće odigrano 84 utakmice u 10 kategorija. 

I ove godine, turnir će imati i humanitarni karakter, jer će deo prihoda biti uplaćen udruženju košarkaša u kolicima. 

Dragiša Šarić je iznenada preminuo u julu 2008. godine na odmoru u Puli. U to vreme, on je bio pomoćni trener KK Partizan. Među navijačima Partizana, kao najupečatljiviji detalj "Šarine" karijere, ostaće upamćena 1992. godina kada je Dragiša bio najstariji igrač legendarne generacije crno-belih koja je postala šampion Evrope. 

Tokom igračke karijere, Šarić je nastupao za Radnik, Ušće, Vojvodinu, Partizan, Profikolor, Honved i Beobanku, dok je poslednju sezonu kao igrač proveo 1999. godine na Islandu. 

Kao trener, Dragiša Šarić je radio u beogradskim Lavovima, Vojvodini, Vizuri, Mega Ishrani i Partizanu.