English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
30.10.2019 · 20:07

Partizan NIS - Odličan 5

U petom kolu 7Days Evrokupa, crno-beli su zabeležili svoj peti trijumf! Ovog puta, Parni valjak je savladao Limož na gostujućem terenu sa ubedljivih 60:82 (25:16, 7:20, 8:20, 20:26)

Nova pobeda Partizana NIS u 7Days Evrokupu! U petom kolu, crno-beli su u Limožu došli do svog petog trijumfa i jedina su ekipa sa maksimalnim učinkom u čitavom takmičenju! Parni valjak je u Francusku stigao bez kapitena Veličkovića, a u sastavu nije bilo ni Korija Voldena koji je doživeo povredu stopala. Na početku meča, domaći sastav je igrao nadahnutije i već nakon 5 minuta, Limož je postigao 22 poena. Međutim, tada je usledila brutalna reakcija crno-belih košarkaša, koji su potom, u narednih 21 minut dozvolili rivalu da postigne svega 12 poena, pa je sredinom treće četvrtine rezultat glasio 34:48. 

Pokušali su domaći da se trgnu i smanje prednost Partizana, ali je Parni valjak večeras imao odgovor za svaku izazov, te je u četvrtoj deonici prednost našeg tima premašila 20 poena razlike. Na kraju, ubedljivih 60:82 za 5/5 Partizana NIS u 7Days Evrokupu! 

I na ovom gostovanju, crno-beli su imali podršku svojih navijača, koji su u Limož pristigli iz Pariza i drugih delova Francuske. 

Na konferenciji za medije, održanoj posle meča, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je rekao: 

"Čestitam mojim igračima, uspeli su da pronađu način da odigraju tešku utakmicu. Znamo da je Limož na svom terenu veoma težak protivnik, da dobro trče, da su dobri fizički i da imaju puno šutera zajedno na terenu. Počeli smo veoma loše, sporo... Oni su bili veoma agresivni. Ali, posed po posed, vratili smo se i uspeli da smanjimo razliku u prvoj četvrtini., što je bio ključni momenat u utakmici, jer da su otišli na pauzu sa 15 poena razlike, ne bismo imali šansu da se vratimo. Potom smo imali dve defanzivno sjajne četvrtine, drugu i treću, gde smo zajedno primili 15 poena. Drugi ključni segment je bio naš skok u odbrani i napadu koji nam je doneo puno samopouzdanja. Verujem da smo zasluženo pobedili", zaključio je Trinkijeri. 

Limož 

Mbala, Krusol 3, Kriston 11, Varanauskas, Invernici 13, Dijanj, Konklin 9, Lang 12, Butsijel 4, Mudžib, Broun, Sanford 8

Partizan NIS 

Zagorac 4, Pejdž 14, Gordić 13, Parahovski, Jaramaz 8, Miletić, Birčević 4, Janković 4, Tomas 16, Pejners 8, Mozli 11

(Foto: Gabriel Laprade, video: Limož)