English

KK Partizan NIS

Subota, 25.01.2020 (20:00)

  • VS

Subota, 25.01.2020 (20:00)

VESTI

Ostale Vesti »
22.03.2019 · 13:56

Trinkijeri pred početak plej-ofa ABA j.t.d. lige: "Gledam moju ekipu i lepo je ono što vidim. Ne damo se, znamo za šta se igra"

Crno-beli u prvoj utakmici polufinalne serije gostuju Crvenoj zvezdi MTS u subotu, 23. marta od 19 časova. 

Broba za ulazak u finale plej-ofa ABA j.t.d. lige počinje u subotu, 23. marta u 19 časova. U prvoj utakmici polufinalne serije, Partizan NIS gostuje protiv Crvene zvezde MTS, a tim povodom je održana konferencija za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić". 

Na konferenciji su govorili kapiten crno-belih, Novica Veličković i trener Andrea Trinkijeri koji je tom prilikom izjavio: 

"Derbi je posebna utakmica, derbi u plej-ofu je još posebnija utakmica. Tri puta smo se već našli na terenu i tri potpuno drugačije utakmice smo odigrali. Očekujem još jednu drugačiju. Kako? Ne znam, ali drugačiju. Gledam ekipu svaki dan i osećam da smo rasterećeniji od Zvezde, jer ovo polufinale ABA je jedna stanica za nas. To su moji igrači shvatili, to ćemo gledati sa štopericom za novu stanicu. A Zvezda je pred finišem, napravili su ekipu da se odmah vrate u Evroligu. Fantastična ekipa, dugo nisam video toliko talenta u nekoj ABA ekipi, pa su doveli još jednog igrača pred plej-of. Oni su favoriti, realno favoriti. Za mene su za nijansu veći favoriti od Budućnosti, jer su mogli da tempiraju formu i nisu imali povrede. To su različiti nivoi. Mi smo imali poslednje teške četiri nedelje, više su bili lekari na terenu nego igrači. Ali, gledam moju ekipu i lepo je ono što vidim. Ne damo se, znamo za šta se igra. Mene su naučili da uvek poštujem suparnika, znamo šta može, ali idemo, nema tu serija, jedna utakmica, prva utakmica – nema tu puno priče", istakao je Trinkiijeri. 

Kapiten Partizana NIS, Novica Veličković je izjavio: 

"Svi znamo šta nas očekuje sutra i sigurno da smo se spremali za sve ovo. Veliki je pritisak na obe ekipe. Mi ćemo učiniti sve što je do nas da izađemo kao pobednici iz duela, ali neće biti ni malo lako. Igramo protiv iskusnog i talentovanog tima. Možemo da obećamo da ćemo dati maksimum borbe i energije", poručio je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: KK Partizan NIS)