English

KK Partizan NIS

Nedelja, 26.05.2019 (20:00)

  • VS

Nedelja, 26.05.2019 (20:00)

VESTI

Ostale Vesti »
23.11.2018 · 13:28

Sve je spremno za prvi derbi u sezoni

Partizan NIS u subotu, 24.11. dočekuje Crvenu zvezdu MTS. Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" je na programu u 17 časova. Karata nema u slobodnoj prodaji. 

Po prvi put u sezoni 2018/19, Partizan NIS igra protiv Crvene zvezde MTS. "Večiti derbi" je na programu u subotu, 24. novembra od 17 časova, a nominalni domaćin utakmice u hali "Aleksandar Nikolić" je Partizan NIS. Ulaznice za sutrašnji duel, ne nalaze se u slobodnoj prodaji, a u halu je moguće ući sa sezonskim kartama KK Partizan NIS ili sa dnevnim propusnicama za sponzore i prijatelje kluba. 

Iz bezbednosnih razloga, razmene karata sa gostujućim navijačima neće biti, a iz istog razloga će i kapacitet dvorane biti smanjen. 

Na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio: 

"Prvi derbi. Ako si u košarci, uvek sanjaš da budeš na klupi ili Partizan-Crvena zvezda ili Panatinaikos-Olimpiakos. To je ono…Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema treće. Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želeo da filozofiram, nego da doživim, uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana mojoj deci mogu da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru Partizan-Zvezda. Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet-šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici, boljeg je ukusa", istakao je Trinkijeri i potom analizirao rivala i izneo svoja očekivanja pred meč.

"Zvezda je iskusna, talentovana, duboka, nema poraz ove sezone, a mi imamo četiri. Favoriti su, ali ako postoji utakmica gde tim koji nije favorit ima nešto više, to će biti. Da li će to biti dovoljno, znaćemo oko sedam sati sutra. Detalji su jako važni, jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul, jedna mala stvar su važne u utakmici. Zato nam treba koncentracija, moramo da budemo pametni, da budemo malo opušteni, jer je ovo prvi derbi, novembar je. Ima još mnogo stvari koje se mogu desiti ove sezone. Treba nam dobra, čvrsta, energična utakmica. Imaćemo ogromnu podršku sutra, moramo to da pretvorimo u pozitivan nastup", naglasio je trener Partizana. 

Plejmejker crno-belih, Markus Pejdž je o predstojećem derbiju izjavio: 

"Igrao sam na koledžu američku verziju ovog derbija, slušao sam mnogo priča. Znam da je utakmica u kojoj je ulog veliki i jedva čekam da vidim kakva je u poređenju sa onima u Americi", istakao je Pejdž. 

Krilo crno-belih, Rade Zagorac je naglasio da iako debituje u derbi susretima Partizana i Zvezde, ima neka iskustva u sličnim utakmicama jer je igrao polufinala i finala protiv Partizana i Zvezde dok je bio u Megi.

"Sve je nekako debitantski za mene ove sezone, tako i derbi, ali imam neki osećaj kako to izgleda. Priprema se u nekom taktičkom delu ne razlikuje previše, ali najvažnija stvar je mentalna priprema, neki reset prethodnih utakmica ,da sprovedemo zamisli stručnog štaba. To i nošenje sa pritiskom su ključni", rekao je Zagorac. 

(Foto: Dragana Stjepanović)