English

KK Partizan NIS

Nedelja, 26.05.2019 (20:00)

  • VS

Nedelja, 26.05.2019 (20:00)

VESTI

Ostale Vesti »
22.11.2018 · 14:02

Počinje XI memorijalni turnir "Dragiša Šarić"

Istovremeno, košarkaške legende nekadašnje Jugoslavije će evocirati uspomene na medalje iz Rija 1963. i Meksika 1968. 

Jedanaesti memorijalni turnir  veterana koji nosi ime "Dragiša Šarić", održava u Beogradu 23. i 24. novembra uz učešće oko 60 timova veterana i veteranki koji na parket izlaze u čast nekadašnjeg igrača i trenera Partizana. Među brojnim učesnicima i prijateljima turnira, nalaze se i Miško Marić, Ivo Daneu, Biba Majstorović, Nemanja Đurić, Ivica Gordić, Vita Lajzot, Džim Svini i mnogi drugi. 

Tokom konferencije za medije, Daneu, Đurić i drugovi su se podsetili i prvih velikih medalja koje su osvojili za našu košarku na Svetskom prvenstvu u Riju 1963. i na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. 

U ime organizatora, Miško Marić je istakao da se utakmice igraju u dvoranama Vizura, Vizura Tošin Bunar, Pinki i Master Centar a da se finalne borbe održavaju u hali Vizura u Zemunu, 24. novembra. 

Na konferenciji za medije, prisutnima se obratio i Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS, koji je uz KSB podržao organizaciju turnira. 

Dragiša Šarić je iznenada preminuo u julu 2008. godine na odmoru u Puli. U to vreme, on je bio pomoćni trener KK Partizan. Među navijačima Partizana, kao najupečatljiviji detalj "Šarine" karijere, ostaće upamćena 1992. godina kada je Dragiša bio najstariji igrač legendarne generacije crno-belih koja je postala šampion Evrope. 

Tokom igračke karijere, Šarić je nastupao za Radnik, Ušće, Vojvodinu, Partizan, Profikolor, Honved i Beobanku, dok je poslednju sezonu kao igrač proveo 1999. godine na Islandu. 

Kao trener, Dragiša Šarić je radio u beogradskim Lavovima, Vojvodini, Vizuri, Mega Ishrani i Partizanu. 

(Foto: KK Partizan / arhiva )