English

KK Partizan NIS

Utorak, 27.04.2021 (19:00)

  • VS

Utorak, 27.04.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
25.06.2018 · 18:50

Partizan spreman za nove pobede

Dug je smanjen za više od 3,5 miliona evra! SC Korn produkt je novi trenažni centar Partizana. Visoke ambicije u narednoj sezoni. Predstavljeni Lončar i Dragutinović.

Crno-beli su spremni za nove izazove! U Partizanovoj kući na Dedinju, ovog popodneva je održana konferencija za medije i koktel kojem su prisustvovali brojni prijatelji kluba, sponzori, legendarni igrači i članovi crno-bele porodice.

U novim prostorijama kluba, nalaziće se kabinet predsednka, sportski sektor, marketing i PR Partizana, a osnovna zamisao kluba je da to bude dom svih Partizanovaca i ljudi koji se sa pravom smatraju prijateljima crno-bele košarkaške porodice. 

Istovremeno, konferencija za medije bila je odlićna prilika da se javnosti predstave rezultati dosadašnjeg rada na stabilizaciji kluba. Na prvom mestu, predsednik Partizana NIS, Ostoja Mijailović je istakao učinak na planu finansijske konsolidacije. 

"Ukupni dug bio je 7.186.000 evra. Od čega je najveći deo odlazio na dve grupe poverilaca, banku i igrače. Kad su u pitanju igrači, formirali smo tim koji je radio na tome. Ranije se izbegavao kontakt sa njima, nije bilo sluha, a sad je 90 posto igrača kojim ase duguje novac potpisalo sporazume i pristalo da oprosti delove duga ili čak kompletan dug u pojedinim slučajevima. Tako smo dug prema igračima od 3.786.000 smanjili na 1.700.000 evra i ta suma će biti otplaćena u naredne tri godine", istakao je Mijailović i potom istakao da je klub pobedio u sudskom sporu sa nekadašnjom Marfin bankom. 

"Pre neki dan drugostepeni sud u Beogradu presudio da više ne može da nam blokira račun i nemamo više nikakve obaveze. Paralelno smo radili i na tome da mi tužimo njih, verujem da ćemo dobiti na sudu i banka će imati obavezu prema nama. Oni su nas pre neki dan kontakrirali i hoće da se dogovorimo, što verujem da ćemo i učiniti", naglasio je Mijailović i dodao, "Za deset meseci smo smanjili ukupan dug za 3.528.000, ostalo je oko 3.800.000. Mnogo teže će biti vratiti ovaj drugi deo!", podvukao je predsednik Partizana. 

Osim proširenja poslovnih prostorija kluba, KK Partizan NIS je potpisao i ugovor o zakupu sportskog centra "Korn produkt" u Šumicama, koji će u narednih 36 meseci biti dom svih mlađih selekcija i prvog tima crno-belih. Na taj način, privremeno je rešen dugogodišnji problem trening centra, a kako je predsednik Mijailović istakao, klub je u potrazi za trajnim rešenjem koje bi značilo obezbeđivanje sopstvenog trening centra. 

Kada su u pitanju ambicije za narednu sezonu, predsednik crno-belih je bio jasan. 

"Uvek su visoke ambicije u Partizanu. Nama je mesto u Evroligi. Mislim da ni Evrokup nikad neće biti jači. Biće veoma snažna i Jadranska liga. Uvek idemo na najvišu tačku. Dovešćemo racionalna pojačanja. Nećemo po svaku cenu juriti prvo mesto, da ne bismo napravili neke greške od ranije“, zaključio je Mijailović. 

Po prvi put pred medijima, našao se i sportski direktor Partizana NIS, Nikola Lončar, koji je nakon završetka obaveza u Španiji, stigao u Srbiju i u potpunosti se stavio u službu Parnog valjka. 

"Pregovori da se vratim su urodili plodom, predsednik me ubedio u projekat i da je Partizan pravo mesto za mene, za nastavak profesionalne karijere. Ideja je da pomognemo Partizanu da se vrati na stare staze, gde su trofeji i u Evroligu. Nadam se najboljem. Poslednje 22 godine sam radio u inostranstvu, predstavio sam moderne koncepte košarke. Doneću znanje, kontakte i veze. Možda nemam mnogo iskustva u ovom konkretnom poslu, ali bio sam u velikim klubovima", istakao je Lončar i naglasio da prva pojačanja navijači mogu očekivati početkom Jula. 

Novi direktor mlađih kategorija Partizana NIS, od danas je član legendarne generacije koja se 1992. popela na krov Evrope, Vladimir Dragutinović. 

Najzad imamo salu, našu fabriku, gde ćemo proizvoditi igrače i trenere. Hoćemo da ponovo svi žele da dođu u naš klub", kratko je poručio Dragutinović. 

Direktor Partizana NIS, Dejan Kijanović, operativno se nalazi na čelu tima koji se i dalje aktivno bavi finansijskom konsolidacijom kluba, a pored toga, Kijanović je na današnjoj konferenciji za medije najavio skori početak prodaje godišnjih karata za novu sezonu uz povoljnosti koje do sada navijači Partizana nisu imali. 

"I cena i način plaćanja će biti nešto novo", istakao je Kijanović. 

Nakon konferencije za medije, u bašti Partizanove kuće, upriličen je koktel tokom kojeg je predsednik Ostoja Mijailović uručio prigodne poklone sponzorima kluba uz reči zahvalnosti svima koji su bili uz Partizan i svima koji će uz crno-bele biti i u godinama koje slede. 

(Foto: Dragana Stjepanović)