English

KK Partizan NIS

Subota, 19.01.2019 (17:00)

  • VS

Subota, 19.01.2019 (17:00)

VESTI

Ostale Vesti »
11.05.2018 · 13:38

Partizan NIS i domovi “Jovan Jovanović Zmaj”, “Moša Pijade” i “Drinka Pavlović” su jedan tim

Beogradski crno-beli su danas održali završni trening sa polaznicima One Team programa koji sa nestrpljenjem očekuju predstojeći Final Four.

Umesto na košarkaškom terenu, KK Partizan NIS je One Team program sa Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine “Zvečanska” završio u svojoj trofejnoj sali, gde su štićenici domova "Drinka Pavlović", "Moša Pijade" i "Jovan Jovanović Zmaj" čuli inspirativnu priču o 1992. godini i putu koji je Partizan tada prešao do krova Evrope.

Mlađan Šilobad, član legendarne generacije crno-belih a danas izvršni direktor kluba, podelio je svoje uspomene na jedinstvenu priču koja na pravi način govori o magiji košarke, pravim moralnim vrednostina u jednom timu i moći velikih snova uprkos “nemogućim” okolnostima.

Deca iz tri doma koja se nalaze u okviru “Zvečanske” su mogla da čuju legendarnu priču o mladom timu koji je igrao skoro sve svoje utakmice daleko od kuće, usled rata koji je uzeo maha u  bivšoj Jugoslaviji. Kako su se igrači međusobno bodrili i poštovali, kako je tada trener početnik, Željko Obradović vodio tim uz pomoć legendarng profesora Aleksandra Nikolića i kako su se razvijali mladi talenati naše košarke - Saša Đorđević, Saša Danilović, Nikola Lončar, Željko Rebrača, Zoran Stevanović i drugih…Ova bajka koja se zaista dogodila, bila je kao šlag na torti u Partizanovom One Team programu tokom kojeg su deca učila o liderstvu, brizi, moralnim vrednostima i značaju ličnih ambicija uprkos svemu što ih okružuje. 

Partizan je, kroz osam održanih treninga, upotrebio moć košarke da inspiriše decu iz tri doma za nezbrinutu decu da veruju u svetliju budućnost i da ih nauči kako da cene vrednosti napornog rada koji će ih kasnije odvesti do uspeha uprkos teškim okolnostima u sadašnjosti.

One Team ambasador Mihajlo Andrić, trener Dragoljub Avramović i One Team menadžer Ivan Ivković su, povrh toga, prezentovali uloge crno-belih u aktivnostima globalnog One Team programa tokom predstojećeg Final Four-a Evrolige koji će se održati u Beogradu.

Na kraju je zamenik kapitena Partizana NIS, Mihajlo Andrić, upitao: “Ko smo mi?”, a gromoglasan odgovor: “One Team” je nabolje opisao dečiji odgovor na ceo program.

Crno-beli članovi One Team-a su spremni! Final Four može da počne! 

(Foto: Dragana Stjepanović)